In­do­ne­si­sche ma­kreel met uitjes en bo­nen

De basis van dit gerecht: pittig gemarineerde vis uit de oven.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch De basis van dit gerecht: pittig gemarineerde vis uit de oven. 4 personen
4 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (22 x 22 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de ketjap, sambal, ketchup en de helft vanhet water in de ovenschaal. Verwijder voorzichtig met je handen het vel van de makreelfilets en leg de vis in de schaal. Verwarm ca. 25 min. in het midden van de oven tot de saus gaat pruttelen. Keer de makreel halverwege.
  2. Breng ondertussen een ruime pan water met een beetje zout aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 8 min. gaar. Doe het vuur uit, giet de rijst af en laat deze met de deksel op de pan 15 min. staan.
  3. Was ondertussen de komkommer, schaaf deze met een kaasschaaf in dunne plakjes en doe in een kom. Voeg de azijn en de rest van het water toe. Breng op smaak met peper en eventuuel zout.
  4. Breng een pan water aan de kook, voeg de boontjes toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Giet af. Serveer de boontjes, rijst, citroenpartjes en komkommersalade bij de makreel. Schep wat saus uit de ovenschaal over de makreel en bestrooi de rijst met de gebakken uitjes.

combinatietip:

Lekker met extra sambal.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Tilia Malbec Cabernet Sauvignon.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 885 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 2.130 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Indonesische makreel met uitjes en bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­do­ne­si­sche ma­kreel met uitjes en bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 citroen

Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten.

3
3
  • 100 ml ketjap manis
  • 1 el sambal
  • 2 el ketchup
  • 50 ml kraanwater

Meng het citroensap met de ketjap, sambal, ketchup en het water in de ovenschaal.

4
4
  • 520 g gerookte makreelfilet

Verwijder voorzichtig met je handen het vel van de makreelfilets en leg de vis in de schaal.

5
5

Verwarm ca. 25 min. in het midden van de oven tot de saus gaat pruttelen. Keer de makreel halverwege.

6
6
  • 300 g pandanrijst

Breng ondertussen een ruime pan water met een beetje zout aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 8 min. gaar.

7
7

Doe het vuur uit, giet de rijst af en laat deze met de deksel op de pan 15 min. staan.

8
8
  • 1 komkommer

Was ondertussen de komkommer, schaaf deze met een kaasschaaf in dunne plakjes en doe in een kom.

9
9
  • 50 ml (wittewijn)azijn
  • 50 ml kraanwater

Voeg de azijn en het water toe. Breng op smaak met peper en eventuuel zout.

10
10
  • 600 g sperziebonen

Breng een pan water aan de kook, voeg de boontjes toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Giet af.

11
11

Serveer de boontjes, rijst, citroenpartjes en komkommersalade bij de makreel.

12
12
  • 50 g gebakken uitjes

Schep wat saus uit de ovenschaal over de makreel en bestrooi de rijst met de gebakken uitjes.

combinatietip:

Lekker met extra sambal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.