Broc­co­li­stamp­pot met no­ten & gei­ten­kaas

Stamppot nieuwe stijl. Lekker door de zongedroogde tomaten.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Stamppot nieuwe stijl. Lekker door de zongedroogde tomaten. 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke kleine stukken van 2 x 2 cm. Breng deze in een ruime pan water met een beetje zout aan de kook en kook ze in 15 min. gaar. Kook de broccoli de laatste 4 min. met de aardappelen mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
  2. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en verkruimel de geitenkaas. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem de geroosterde noten uit de pan en laat ze afkoelen op een bord. Hak ze grof.
  3. Voeg ½ kopje kookvocht, de salade-ui en dragon toe aan de aardappelen en broccoli en stamp dit met de pureestamper tot een grove puree. Voeg de tomaten met de olie uit het bakje en de helft van de geitenkaas toe aan de stamppot en meng door elkaar. Voeg eventueel meer kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de noten. Serveer direct.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Rosemount Pinot Grigio Sauvignon Blanc Vermentino.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 500 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Broccolistamppot met noten & geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­stamp­pot met no­ten & gei­ten­kaas

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke kleine stukken van 2 x 2 cm.

2
2

Breng deze in een ruime pan water met een beetje zout aan de kook en kook ze in 15 min. gaar.

3
3
  • 600 g broccoliroosjes

Kook de broccoli de laatste 4 min. met de aardappelen mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

4
4
  • 1 bosje salade-ui
  • 200 g geitenkaas

Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en verkruimel de geitenkaas.

5
5
  • 80 g saladenotenmix

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

6
6

Neem de geroosterde noten uit de pan en laat ze afkoelen op een bord. Hak ze grof.

7
7
  • 1 el gedroogde dragon

Voeg ½ kopje kookvocht, de salade-ui en dragon toe aan de aardappelen en broccoli en stamp dit met de pureestamper tot een grove puree.

8
8
  • 130 g zongedroogde tomaten

Voeg de tomaten met de olie uit het bakje en de helft van de geitenkaas toe aan de stamppot en meng door elkaar.

Tip: Voeg eventueel meer kookvocht toe als de stamppot te droog is.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de noten. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.