Ge­pa­neer­de schel­vis & zoe­te aard­ap­pel

De kenmerkende hergisting op de fles en de unieke kruidenbalans van Affligem bier zijn dé perfecte ingrediënten voor extra smaaksensatie.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De kenmerkende hergisting op de fles en de unieke kruidenbalans van Affligem bier zijn dé perfecte ingrediënten voor extra smaaksensatie. 4 personen
2 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en voeg ⅔ van de boter en de helft van de vadouvan toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng door de zoete-aardappelpuree. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Meng in een kom de bloem, het bier, en ei tot een beslag. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng in een andere kom de panko en vadouvan.
  3. Verdeel de schelvis in 4 gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Haal ze eerst door het bierbeslag en vervolgens door de panko. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Kook ondertussen de peultjes 2 min. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken. Serveer de vis met de puree en de peultjes.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 9 g
Pittigheid
Ook te zien in

Gepaneerde schelvis & zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pa­neer­de schel­vis & zoe­te aard­ap­pel

1
1
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 50 g boter
  • 1 el vadouvan

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en voeg de boter en vadouvan toe.

2
2

Pureer met een staafmixer tot een gladde puree.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4

Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng door de zoete-aardappelpuree. Breng eventueel op smaak met zout.

5
5
  • 100 g bloem
  • 100 ml Affligem Blond
  • 1 ei
  • 50 g panko
  • 1 el vadouvan

Meng in een kom de bloem, het bier, en ei tot een beslag. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng in een andere kom de panko en vadouvan.

6
6
  • 500 g schelvissen

Verdeel de schelvis in 4 gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Haal ze eerst door het bierbeslag en vervolgens door de panko.

7
7
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de vis in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

8
8
  • 400 g peultjes

Kook ondertussen de peultjes 2 min. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken. Serveer de vis met de puree en de peultjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.