Quinot­to met gar­na­len, spi­na­zie en knol­sel­de­rij

Een lichte en glutenvrije variant op risotto, met quinoa. Deze powerfood is een bron voor eiwit en mineralen.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een lichte en glutenvrije variant op risotto, met quinoa. Deze powerfood is een bron voor eiwit en mineralen. 4 personen
2 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa in de visfond in 8 min. gaar. Laat 5 min. staan met de deksel op de pan. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in gelijke stukjes. Kook de knolselderij 8 min. in de melk.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de garnalen 3 min. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en houd warm onder een bord. Verhit de olie in de pan. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
  3. Neem de pan met knolselderij van het vuur en pureer de knolselderij en melk met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout. Meng de salie door de hüttenkäse. Roer de knolselderijpuree, spinazie en garnalen door de quinoa en verdeel de hüttenkäse erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.295 mg
  • vezels 11 g
Tags

Quinotto met garnalen, spinazie en knolselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinot­to met gar­na­len, spi­na­zie en knol­sel­de­rij

1
1
  • 275 g 3 kleuren quinoa
  • 380 ml visfond

Kook de quinoa in de visfond in 8 min. gaar. Laat 5 min. staan met de deksel op de pan.

2
2
  • 400 g knolselderij

Schil ondertussen de knolselderij en snijd in gelijke stukjes. Kook de knolselderij 8 min. in de melk.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g rauwe gepelde roze garnalen

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de garnalen 3 min. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en houd warm onder een bord.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 300 g spinazie

Verhit de olie in de pan. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Laat uitlekken in een vergiet.

5
5
  • 250 ml halfvolle melk

Neem de pan met knolselderij van het vuur en pureer de knolselderij en melk met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 1 el gedroogde salie
  • 100 g hüttenkäse

Meng de salie door de hüttenkäse. Roer de knolselderijpuree, spinazie en garnalen door de quinoa en verdeel de hüttenkäse erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.