Crac­kers met fruit­spread en ma­ge­re kwark

Rock the day! Door de eiwitten in de kwark heb je een verzadigd gevoel voor de hele ochtend.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Rock the day! Door de eiwitten in de kwark heb je een verzadigd gevoel voor de hele ochtend. 4 personen
4 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • gesteriliseerde pot (360 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de sinaasappels. Doe het fruit en het sinaasappelsap in een pan en kook 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
  2. Haal het fruitmengsel door een fijne zeef. Doe terug in de pan en voeg het chiazaad toe. Laat op laag vuur nog 3 min. meekoken.
  3. Bestrijk de crackers met de kwark en verdeel de fruitspread erover. Bewaar de fruitspread in de pot. Vul de pot tot de rand, sluit hem direct af en laat omgekeerd helemaal afkoelen.

variatietip:

In plaats van speltcrackers kun je ook knackebröd met pompoenpitten, spelt & quinoa wafels of Twents donker volkorenbrood gebruiken.

variatietip:

Je kunt eventueel ½ el sinaasappelrasp toevoegen. Wil je de fruitspread zoeter? Voeg bij stap 1 naar smaak ahornsiroop op kokospalmsuiker toe.

bewaartip:

Na het openen van de pot is de jam ca. 2 weken houdbaar ik de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 12 g
Tags

Crackers met fruitspread en magere kwark

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Crac­kers met fruit­spread en ma­ge­re kwark

1
1
  • 2 sinaasappels
  • 500 g doosjevol zomerfruit

Pers de sinaasappels. Doe het fruit en het sinaasappelsap in een pan en kook 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

2
2
  • 2 el chiazaad

Haal het fruitmengsel door een fijne zeef. Doe terug in de pan en voeg het chiazaad toe. Laat op laag vuur nog 3 min. meekoken.

3
3
  • 8 speltcrackers
  • 6 el magere kwark

Bestrijk de crackers met de kwark en verdeel de fruitspread erover.

4
4

Bewaar de fruitspread in de pot. Vul de pot tot de rand, sluit hem direct af en laat omgekeerd helemaal afkoelen.

variatietip:

In plaats van speltcrackers kun je ook knackebröd met pompoenpitten, spelt & quinoa wafels of Twents donker volkorenbrood gebruiken.

variatietip:

Je kunt eventueel ½ el sinaasappelrasp toevoegen. Wil je de fruitspread zoeter? Voeg bij stap 1 naar smaak ahornsiroop op kokospalmsuiker toe.

bewaartip:

Na het openen van de pot is de jam ca. 2 weken houdbaar ik de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.