Frit­ta­ta-souf­flé met zoe­te aard­ap­pel

Restjes groente gebruik je voor een overheerlijke frittata. Wij maken 'm met boerenkool en zoete aardappel.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Restjes groente gebruik je voor een overheerlijke frittata. Wij maken 'm met boerenkool en zoete aardappel. 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de aardappel 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de hutspotgroente toe en bak 15 min. mee.
  2. Splits ondertussen de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en doe de eidooiers in een andere kom. Verkruimel de kaas boven de eierdooiers en meng. Klop het eiwit en zout met een mixer stijf tot het eiwit glanst en stevige pieken vormt.
  3. Schep de boerenkool door het zoete aardappelmengsel en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Spatel voorzichtig het eiwit door het ei-kaasmengsel en schep door het zoete aardappelmengsel in de pan. Zet de pan in het midden van de oven en bak de soufflé in 20 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Heb je geen vuurvaste pan? Gebruik dan een ovenschaal om de frittata-soufflé te bakken in de oven.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 6 g
Tags

Frittata-soufflé met zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frit­ta­ta-souf­flé met zoe­te aard­ap­pel

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 el milde olijfolie

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de aardappel 6 min. op middelhoog vuur.

3
  • 500 g hutspotgroenten

Voeg de hutspotgroente toe en bak 15 min. mee.

4
  • 6 eieren
  • 100 g witte kaas

Splits ondertussen de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en doe de eidooiers in een andere kom. Verkruimel de kaas boven de eierdooiers en meng.

5
  • 1 mespunt zout

Klop het eiwit en zout met een mixer stijf tot het eiwit glanst en stevige pieken vormt.

6
  • 150 g boerenkool

Schep de boerenkool door het zoete aardappelmengsel en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

7

Spatel voorzichtig het eiwit door het ei-kaasmengsel en schep door het zoete aardappelmengsel in de pan.

8

Zet de pan in het midden van de oven en bak de soufflé in 20 min. goudbruin en gaar. Lekker!

bereidingstip:

Heb je geen vuurvaste pan? Gebruik dan een ovenschaal om de frittata-soufflé te bakken in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.