Broc­co­li­stamp­pot met knol­sel­de­rij en wit­te bo­nen

Deze stamppot met paddenstoelen zit boordevol vezels.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze stamppot met paddenstoelen zit boordevol vezels. 4 personen
2 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Doe in een pan en schenk er kokend water bij tot de broccoli onder staat. Kook in 5 min. beetgaar. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in gelijke stukjes. Laat de witte bonen uitlekken. Neem de broccoli met een schuimspaan uit de pan. Voeg de knolselderij aan het water toe en kook 8 min.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Voeg de curry madras toe en bak 30 sec. op middelhoog vuur zodat de aroma’s vrijkomen. Snijd de ham in reepjes en bak 1 min. mee. Halveer eventuele grote paddenstoelen. Voeg toe aan de ham en bak nog 4 min. Rooster ondertussen de hazelnoten op middelhoog vuur 2 min. laat afkoelen en hak grof.
  3. Giet de knolselderij af en pureer met de bonen, de helft van de broccoli en de melk met een staafmixer tot grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de pan op laag vuur. Schep de rest van de broccoli, helft van het ham-paddenstoelenmengsel en het bakvet door de puree. Warm 2 min. door. Schep de puree op de borden en verdeel de rest van het ham-paddenstoelenmengsel en de hazelnoten erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.070 mg
  • vezels 10 g
Tags

Broccolistamppot met knolselderij en witte bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­stamp­pot met knol­sel­de­rij en wit­te bo­nen

1
1
  • 500 g broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Doe in een pan en schenk er kokend water bij tot de broccoli onder staat. Kook in 5 min. beetgaar.

2
2
  • 500 g knolselderij
  • 800 g witte bonen

Schil ondertussen de knolselderij en snijd in gelijke stukjes. Laat de witte bonen uitlekken.

3
3

Neem de broccoli met een schuimspaan uit de pan. Voeg de knolselderij aan het water toe en kook 8 min.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 tl curry madras

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Voeg de curry madras toe en bak 30 sec. op middelhoog vuur zodat de aroma’s vrijkomen.

5
5
  • 200 g yorkham
  • 150 g paddenstoelen seizoensmelange

Snijd de ham in reepjes en bak 1 min. mee. Halveer eventuele grote paddenstoelen. Voeg toe aan de ham en bak nog 4 min.

6
6
  • 75 g hazelnoten

Rooster ondertussen de hazelnoten op middelhoog vuur 2 min. laat afkoelen en hak grof.

7
7
  • 150 ml halfvolle melk

Giet de knolselderij af en pureer met de bonen, de helft van de broccoli en de melk met een staafmixer tot grove puree.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Zet de pan op laag vuur. Schep de rest van de broccoli, helft van het ham-paddenstoelenmengsel en het bakvet door de puree. Warm 2 min. door.

10
10

Schep de puree op de borden en verdeel de rest van het ham-paddenstoelenmengsel en de hazelnoten erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.