Pad thai met cour­get­tenoe­dels, kip en pin­da’s

Veel noedels, maar weinig koolhydraten? Dat kan. Maak de noedels van courgettes voor een koolhydraatarm gerecht.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Veel noedels, maar weinig koolhydraten? Dat kan. Maak de noedels van courgettes voor een koolhydraatarm gerecht. 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mandoline

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de rijstolie in een ruime hapjespan en fruit de helft van de knoflook en de helft van de rode peper. Voeg de kip toe en bak 4 min. mee.
  3. Rasp met de mandoline noedels van de courgettes. Meng de vissaus, honing, tamarinde en de rest van de knoflook tot een saus.
  4. Klop de eieren los en voeg toe aan de kip en roerbak 2 min. tot het ei gestold is. Hak de pinda’s grof. Snijd de koriander fijn.
  5. Voeg de courgettenoedels, saus en taugé toe en roerbak nog 2 min. Snijd de limoen in partjes. Bestrooi de pad thai met de koriander, pinda’s, rest van de rode peper en knijp de limoenpartjes erboven uit.

bereidingstip:

Heb je geen mandoline? Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en schaaf met een kaasschaaf dunne linten van de courgettes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 790 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid

Pad thai met courgettenoedels, kip en pinda’s

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad thai met cour­get­tenoe­dels, kip en pin­da’s

1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

2
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

3
  • 1 el rijstolie
  • 300 g kipfiletblokjes

Verhit de rijstolie in een ruime hapjespan en fruit de helft van de knoflook en de helft van de rode peper. Voeg de kip toe en bak 4 min. mee.

4
  • 3 courgettes
  • 2 el vissaus
  • 1 el honing
  • ½ tl tamarindepasta

Rasp met de mandoline noedels van de courgettes. Meng de vissaus, honing, tamarinde en de rest van de knoflook tot een saus.

5
  • 4 eieren
  • 100 g ongezouten pinda's
  • 15 g koriander

Klop de eieren los en voeg toe aan de kip en roerbak 2 min. tot het ei gestold is. Hak de pinda’s grof. Snijd de koriander fijn.

6
  • 250 g taugé
  • 1 limoen

Voeg de courgettenoedels, saus en taugé toe en roerbak nog 2 min. Snijd de limoen in partjes.

7

Bestrooi de pad thai met de koriander, pinda’s, rest van de rode peper en knijp de limoenpartjes erboven uit. Lekker!

bereidingstip:

Heb je geen mandoline? Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en schaaf met een kaasschaaf dunne linten van de courgettes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.