Lin­zen-run­der­ke­bab met ko­ri­an­deryog­hurt en sla

Vandaag het Midden-Oosten op het menu. Een mix van kruidig en fris: lekker!

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Vandaag het Midden-Oosten op het menu. Een mix van kruidig en fris: lekker! 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de aubergines en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de aubergine, de helft van de knoflook, de helft van de baharat, peper en eventueel zout 13 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Prak de linzen fijn met een vork. Snijd de koriander fijn. Doe het gehakt, de linzen, de rest van de knoflook, de rest van de baharat, de helft van de koriander, de bloem, peper en eventueel zout in een kom en kneed goed door. Vorm 8 rolletjes van het mengsel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rolletjes (kebabs) in 6 min. rondom goudbruin en gaar.
  3. Meng ondertussen de rest van de koriander door de yoghurt en schep de peppaliciousdressing door de slamelange. Verwarm de wraps 1 min. in de magnetron.
  4. Verdeel de sla, aubergine en 1 el korianderyoghurt over de wraps. Leg 2 kebabs op elke wrap. Serveer de rest van de korianderyoghurt erbij.

variatietip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. Gebruik in plaats daarvan 2 el fijngesneden peppadew (mild whole sweet piquante peppers) met 3 el extra vergine olijfolie en 1 el rode wijnazijn.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Serveer de peppaliciousdressing (deze bevat peper) dan los bij de sla. De dressing zou voor hen te pittig kunnen zijn.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Camden Park Shiraz.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 655 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Linzen-runderkebab met korianderyoghurt en sla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen-run­der­ke­bab met ko­ri­an­deryog­hurt en sla

1
1
  • 2 aubergines
  • 2 tenen knoflook

Was de aubergines en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 3 el arachideolie
  • 2 el baharat

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine, de helft van de knoflook, de helft van de baharat, peper en eventueel zout 13 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 310 g linzen
  • 15 g koriander

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Prak de linzen fijn met een vork. Snijd de koriander fijn.

4
4
  • 300 g rundergehakt
  • 2 el bloem

Doe het gehakt, de linzen, de rest van de knoflook, de rest van de baharat, de helft van de koriander, de bloem, peper en eventueel zout in een kom en kneed goed door. Vorm 8 rolletjes van het mengsel.

5
5
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de rolletjes (kebabs) in 6 min. rondom goudbruin en gaar.

6
6
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 2 sachets peppaliciousdressing*
  • 150 g rucolaslamelange
  • 4 tortillawraps

Meng ondertussen de rest van de koriander door de yoghurt en schep de peppaliciousdressing door de slamelange. Verwarm de wraps 1 min. in de magnetron.

7
7

Verdeel de sla, aubergine en 1 el korianderyoghurt over de wraps. Leg 2 kebabs op elke wrap. Serveer de rest van de korianderyoghurt erbij.

variatietip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. Gebruik in plaats daarvan 2 el fijngesneden peppadew (mild whole sweet piquante peppers) met 3 el extra vergine olijfolie en 1 el rode wijnazijn.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Serveer de peppaliciousdressing (deze bevat peper) dan los bij de sla. De dressing zou voor hen te pittig kunnen zijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.