Kro­kan­te pan­ga­vis met kriel en fris­se to­ma­ten­sa­la­de

Een gebakken visje op z’n tijd gaat er bij iedereen in!

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een gebakken visje op z’n tijd gaat er bij iedereen in! 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was en halveer de krieltjes en kook deze (zonder ze te schillen) in een pan water met een beetje zout in 20 min. gaar. Zet het vuur uit. Giet de krieltjes af en laat met de deksel op de pan 1 min. droog stomen.
  2. Was ondertussen de tomaten en snijd ze in parten. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Pers voor de dressing de citroen uit en meng het sap met 3 el olie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de tomaten, ui, 2/3 van de bieslook en de dressing door de sla.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pangavis op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Schep de rest van de bieslook door de kriel en verdeel deze over de borden. Serveer met de pangavis en tomatensalade.

Tip:

Dit is een Allerhande box gerecht.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Gran Feudo Rue Da Verdejo.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Krokante pangavis met kriel en frisse tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te pan­ga­vis met kriel en fris­se to­ma­ten­sa­la­de

1
1
  • 800 g Opperdoezer-kriel in de schil

Was en halveer de krieltjes en kook deze (zonder ze te schillen) in een pan water met een beetje zout in 20 min. gaar. Zet het vuur uit.

2
2

Giet de krieltjes af en laat met de deksel op de pan 1 min. droog stomen.

3
3
  • 5 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 25 g bieslook

Was ondertussen de tomaten en snijd ze in parten. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Snijd de bieslook fijn.

4
4
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie

Pers voor de dressing de citroen uit en meng het sap met de olie. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 150 g rucola slamelange

Meng de tomaten, ui, 2/3 van de bieslook en de dressing door de sla.

6
6
  • 5 el olijfolie
  • 4 pangaschnitzels

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pangavis op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar.

7
7

Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

8
8

Schep de rest van de bieslook door de kriel en verdeel deze over de borden. Serveer met de pangavis en tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.