Rijk­ge­vul­de la­sag­ne met kip en boe­ren­kool

Bijzonder? Nee hoor! Boerenkool kan ook prima in een lasagne.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 975 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Bijzonder? Nee hoor! Boerenkool kan ook prima in een lasagne. 4 personen
3 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de boerenkool en roerbakgroente toe en bak 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Schep ondertussen de mascarpone, melk, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.
  3. Schep 1 el van het mascarponemengsel in de ovenschaal en verdeel met de bolle kant van de lepel of een bakkwastje goed over de bodem. Verdeel hier achtereenvolgens een laag lasagnevellen, 1/3 van het gehakt-groentemengsel en 1/4 van de rest van het mascarponemengsel over. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met het mascarponemengsel. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  4. Was ondertussen de komkommer, schaaf met de kaasschaaf in de lengte in linten en doe in een kom. Voeg de azijn, peper en eventueel zout naar smaak toe. Serveer bij de lasagne.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Wild Pig Chardonnay.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 975 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 67 g
    waarvan verzadigd 35 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 44 2016, Allerhande Box

Rijkgevulde lasagne met kip en boerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de la­sag­ne met kip en boe­ren­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • ½ el arachideolie
  • 300 g kipgehakt

Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul.

3
3
  • 300 g boerenkool
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Voeg de boerenkool en roerbakgroente toe en bak 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml houdbare halfvolle melk
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden

Schep ondertussen de mascarpone, melk, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.

5
5

Schep 1 el van het mascarponemengsel in de ovenschaal en verdeel met de bolle kant van de lepel of een bakkwastje goed over de bodem.

6
6
  • 250 g verse lasagnebladen

Verdeel hier achtereenvolgens een laag lasagnevellen, 1/3 van het gehakt-groentemengsel en 1/4 van de rest van het mascarponemengsel over.

7
7

Maak zo nog 2 lagen. Eindig met het mascarponemengsel. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

8
8
  • 1 komkommer

Was ondertussen de komkommer, schaaf met de kaasschaaf in de lengte in linten en doe in een kom.

9
9
  • 2 el azijn

Voeg de azijn, peper en eventueel zout naar smaak toe. Serveer bij de lasagne.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.