Snel­le oven­pas­ta met broc­co­li en spe­k­reep­jes

Pasta, groenten en kaas tover je in de oven om tot een heerlijke schotel.

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pasta, groenten en kaas tover je in de oven om tot een heerlijke schotel. 4 personen
3 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de penne en eventueel zout toe en kook de pasta 5 min.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Voeg de broccoli de laatste 2 min. toe aan de pasta. Bak de spekreepjes 5 min. in een ruime koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.
  3. Maak ondertussen de uien schoon, halveer en snijd in halve ringen. Voeg toe aan de spekreepjes en bak 3 min. Voeg de passata toe en verwarm nog 1 min.
  4. Vet de ovenschaal in met wat olie of boter. Giet de pasta en broccoli af en schep de saus en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak de pastaschotel in ca. 10 min. goudbruin.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je 1 dag van tevoren bereiden tot en met het in de ovenschaal doen. Bewaar afgedekt in de koelkast, bestrooi met de rest van de kaas en verwarm in ca. 15 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.230 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM, Allerhande Box week 49 2016

Snelle ovenpasta met broccoli en spekreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le oven­pas­ta met broc­co­li en spe­k­reep­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g volkoren penne

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de penne en eventueel zout toe en kook de pasta 5 min.

3
3
  • 600 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Voeg de broccoli de laatste 2 min. toe aan de pasta.

4
4
  • 200 g spekreepjes

Bak de spekreepjes 5 min. in een ruime koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.

5
5
  • 2 rode uien
  • 690 g passata di pomodoro fijn gekruid

Maak ondertussen de uien schoon, halveer en snijd in halve ringen. Voeg toe aan de spekreepjes en bak 3 min. Voeg de passata toe en verwarm nog 1 min.

6
6
  • 100 g geraspte jong belegen 30+ kaas

Vet de ovenschaal in met wat olie of boter. Giet de pasta en broccoli af en schep de saus en de kaas erdoor.

7
7
  • 50 g geraspte jong belegen 30+ kaas

Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak de pastaschotel in ca. 10 min. goudbruin.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je 1 dag van tevoren bereiden tot en met het in de ovenschaal doen. Bewaar afgedekt in de koelkast, bestrooi met de rest van de kaas en verwarm in ca. 15 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.