Truf­fels met ba­naan en war­me cho­co­la­de­saus

Chocolade en banaan, het blijft een goede combi!

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Chocolade en banaan, het blijft een goede combi! 4 personen
2 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de slagroom in een steelpan. Hak de chocolade grof en smelt deze in de warme slagroom. Neem de pan van het vuur.
  2. Snijd de bananen in schuine plakjes van 1 cm breed. Halveer de cacaotruffels horizontaal met een heet mes en leg op alle truffelbodems een plakje banaan. Bedek met de bovenkanten.
  3. Maak met een ijsschep 1 mooi bolletje ijs per persoon en verdeel deze met de rest van de plakjes banaan over de borden. Serveer met de truffels en lepel de warme chocoladesaus erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Truffels met banaan en warme chocoladesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Truf­fels met ba­naan en war­me cho­co­la­de­saus

1
1
  • 100 ml slagroom
  • 100 g extra pure chocolade 72%

Verwarm de slagroom in een steelpan. Hak de chocolade grof en smelt deze in de warme slagroom. Neem de pan van het vuur.

2
2
  • 2 bananen

Snijd de bananen in schuine plakjes van 1 cm breed.

3
3
  • 8 cacaotruffels

Halveer de cacaotruffels horizontaal met een heet mes en leg op alle truffelbodems een plakje banaan. Bedek met de bovenkanten.

4
4
  • 1 liter vanilleroomijs

Maak met een ijsschep 1 mooi bolletje ijs per persoon en verdeel deze met de rest van de plakjes banaan over de borden.

5
5

Serveer met de truffels en lepel de warme chocoladesaus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.