Ge­bak­ken schel­vis met no­ten­rijst

Wissel vlees ook eens in voor vis, een bron van eiwitten.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wissel vlees ook eens in voor vis, een bron van eiwitten. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien. Hak de gebrande noten grof.
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg kerriepoeder en de noten toe en bak 1 min. mee. Voeg de witte kool toe en bak alles 3 min. op hoog vuur. Matig het vuur, schep de rijst erdoor en warm goed door. Schep af en toe om.
  3. Verdeel de schelvisfilet in 4 gelijke stukken. Bestrooi met peper en eventueel zout. Haal de vis door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis 2 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Serveer de vis met de notenrijst.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Gebakken schelvis met notenrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken schel­vis met no­ten­rijst

1
1
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 2 rode uien
  • 175 g gezouten gebrande noten

Kook rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien. Hak de gebrande noten grof.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.

3
3
  • 1 el kerriepoeder
  • 300 g gesneden witte kool

Voeg kerriepoeder en de noten toe en bak 1 min. mee. Voeg de witte kool toe en bak alles 3 min. op hoog vuur.

4
4

Matig het vuur, schep de rijst erdoor en warm goed door. Schep af en toe om.

5
5
  • 250 g schelvisfilets

Verdeel de schelvisfilet in 4 gelijke stukken. Bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 el bloem
  • 2 el olie

Haal de vis door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis 2 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

7
7

Serveer de vis met de notenrijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.