Far­ro­sa­la­de met ge­droog­de to­maat en ba­si­li­cum­pes­to

Een salade is echt niet saai, zie hier het bewijs.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Een salade is echt niet saai, zie hier het bewijs. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Giet af en laat afkoelen op een platte schaal.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer ze in de lengte en snijd vervolgens in kwarten.
  3. Maak de radijs schoon en schaaf met de keukenmachine de komkommer, venkel en radijs in dunne plakken.
  4. Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd grof. Laat de pomodori uitlekken, vang de olie op en snijd in repen.
  5. Meng de farro met de basilicumpesto, geschaafde groenten, pomodori, 2/3 van de peterselie en 3 el van de tomatenolie.
  6. Schaaf met een dunschiller de kaas in stukjes eroverheen en garneer met de rest van de peterselie.

combinatietip:

Lekker met 50 g grofgehakte pistachenoten.

combinatietip:

Lekker met een scharrelbraadworstje.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 410 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Farrosalade met gedroogde tomaat en basilicumpesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­ro­sa­la­de met ge­droog­de to­maat en ba­si­li­cum­pes­to

1
1
  • 250 g farro

Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Giet af en laat afkoelen op een platte schaal.

2
2
  • ½ komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

3
3
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer ze in de lengte en snijd vervolgens in kwarten.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

4
4
  • ½ bosje radijs

Maak de radijs schoon en schaaf met de keukenmachine de komkommer, venkel en radijs in dunne plakken.

5
5
  • 20 g platte peterselie
  • 190 g pomodori secchi bio

Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd grof. Laat de pomodori uitlekken, vang de olie op en snijd in repen.

6
6
  • 100 g verse basilicumpesto

Meng de farro met de basilicumpesto, geschaafde groenten, pomodori, 2/3 van de peterselie en 3 el van de tomatenolie.

7
7
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Schaaf met een dunschiller de kaas in stukjes eroverheen en garneer met de rest van de peterselie.

combinatietip:

Lekker met 50 g grofgehakte pistachenoten.

combinatietip:

Lekker met een scharrelbraadworstje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.