Ge­bak­ken ap­pel met Ben & Jer­ry's

Geef het ijs een upgrade, dan is het nóg lekkerder!

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Geef het ijs een upgrade, dan is het nóg lekkerder! 8 personen
3 12

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes van 1 cm. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof. Verhit 2 el boter in een ruime koekenpan en bak de appel 2 min. op hoog vuur. Voeg 4 el bloemenhoning toe en bak nog 6 min. tot de honing karamelliseert. Roer de gesneden munt erdoor en serveer de appel met een flinke schep ijs. Snijd de blaadjes van 2 takjes munt grof en garneer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Gebakken appel met Ben & Jerry's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken ap­pel met Ben & Jer­ry's

1
1
  • 4 elstar appels
  • 4 takjes munt

Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes van 1 cm. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof.

2
2
  • 2 el boter
  • 4 el bloemenhoning

Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de appel 2 min. op hoog vuur. Voeg 4 el bloemenhoning toe en bak nog 6 min. tot de honing karamelliseert.

3
3
  • 500 ml Ben & Jerry's Cinnamon Buns ijs
  • 2 takjes munt

Roer de gesneden munt erdoor en serveer de appel met een flinke schep ijs. Snijd de blaadjes van de takjes munt grof en garneer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.