Schel­vis in ham met aard­ap­pel­pu­ree en spi­na­zie

Het ziet eruit als uren werk, maar het staat zo op tafel.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het ziet eruit als uren werk, maar het staat zo op tafel. 4 personen
3 28

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de vis in 4 gelijke stukken. Besmeer rondom met de roomkaas en wikkel elk stuk in 2 plakken ham. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de vispakketjes in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het sesamzaad en de specerijenmelange 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Bak nog 1 min. tot het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout Snijd de bosui in ringen. Meng de spinazie door de aardappelpuree en bestrooi met de bosui. Serveer met de vis.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.145 mg
  • vezels 7 g
Ook te zien in

Schelvis in ham met aardappelpuree en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schel­vis in ham met aard­ap­pel­pu­ree en spi­na­zie

1
1
  • 400 g schelvisfilets
  • 75 g verse roomkaas met gember 60+
  • 8 plakken boeren rauwe ham

Snijd de vis in 4 gelijke stukken. Besmeer rondom met de roomkaas en wikkel elk stuk in 2 plakken ham.

2
2
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de vispakketjes in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 900 g aardappelpuree

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el shichimi togarashi

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het sesamzaad en de specerijenmelange 1 min.

5
5
  • 600 g spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Bak nog 1 min. tot het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout

6
6
  • 3 bosuitjes

Snijd de bosui in ringen. Meng de spinazie door de aardappelpuree en bestrooi met de bosui. Serveer met de vis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.