Lin­zen­soep met bleek­sel­de­rij, wor­tel, ui en worst

Ook op een balansdag kun je deze goedgevulde soep op tafel zetten.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ook op een balansdag kun je deze goedgevulde soep op tafel zetten. 4 personen
3 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de saucijzen in stukjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de worst in 6 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem.
  2. Bak de bleekselderij, hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat de linzen uitlekken. Voeg de linzen, worst en bouillon toe. Breng tegen de kook aan en verwarm nog 4 min. op laag vuur. Serveer in grote kommen.

combinatietip:

Lekker met selderij

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.660 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Linzensoep met bleekselderij, wortel, ui en worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­soep met bleek­sel­de­rij, wor­tel, ui en worst

1
1
  • 320 g kipsaucijzen
  • 2 el arachideolie

Snijd de saucijzen in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worst in 6 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el arachideolie

Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem.

3
3
  • 500 g hutspotgroenten
  • ½ el karwijzaad

Bak de bleekselderij, hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

4
4
  • 800 g linzen
  • 1 liter hete kippenbouillon

Laat de linzen uitlekken. Voeg de linzen, worst en bouillon toe. Breng tegen de kook aan en verwarm nog 4 min. op laag vuur. Serveer in grote kommen.

combinatietip:

Lekker met selderij

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.