Tor­til­la's met avo­ca­do, kik­ker­erw­ten en pe­per

Groene peper? Niet schrikken, deze is veel milder dan je denkt.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 775 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Groene peper? Niet schrikken, deze is veel milder dan je denkt. 4 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • vershoudfolie
  • bakpapier
  • bakplaat
  • deegroller
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng voor de tortilla de bloem met het zout en de bakpoeder in een ruime kom. Doe de spinazie met 75 ml heet water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg het spinaziemengsel en 60 ml zonnebloemolie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken en meng met de picadillo en 30 ml arachide olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om.
  3. Verdeel ondertussen het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege. Zet apart tot gebruik.
  4. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en doe in de keukenmachine. Verwijder het steeltje van de groene peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd een klein stukje van de onderkant van de bosui en de rest in gelijke stukken. Haal de blaadjes van de takjes munt. Doe de bosui, groene peper, ⅔ van de munt, de azijn, 4 el water en de rest van de arachideolie in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  5. Halveer de komkommers in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de rest van de munt in reepjes en schep erdoor. Verkruimel de kaas.
  6. Beleg de tortilla’s met de sla, avocadosaus, komkommer, kikkererwten en bestrooi met de kaas.

bewaartip:

Je kunt de tortilla’s maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast. Verwarm de tortilla’s op laag vuur in een koekenpan of zet ze kort in de magnetron.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 870 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tortilla's met avocado, kikkererwten en peper

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la's met avo­ca­do, kik­ker­erw­ten en pe­per

1
1
  • 225 g bloem
  • ½ tl zout
  • ¼ tl bakpoeder

Meng voor de tortilla de bloem met het zout en de bakpoeder in een ruime kom.

2
2
  • 35 g spinazie
  • 75 ml heet water

Doe de spinazie met het hete water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.

3
3
  • 60 ml zonnebloemolie

Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg.

4
4

Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.

5
5
  • 400 g kikkererwten
  • 1 el picadillo
  • 30 ml arachideolie

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken en meng met de picadillo en olie. Bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om.

7
7

Verdeel ondertussen het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm.

8
8

Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege. Zet apart tot gebruik.

9
9
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en doe in de keukenmachine.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

10
10
  • 1 groene peper

Verwijder het steeltje van de groene peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

11
11
  • 3 bosuitjes
  • 15 g munt

Snijd een klein stukje van de onderkant van de bosui en de rest in gelijke stukken. Haal de blaadjes van de takjes munt.

12
12
  • 3 el kruidenazijn
  • 4 el kraanwater
  • 60 ml arachideolie

Doe de bosui, groene peper, ⅔ van de munt, de azijn, water en olie in de keukenmachine en maal fijn.

13
13

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar afgedekt in de koelkast.

14
14
  • 4 snoepkomkommers

Halveer de komkommers in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

15
15
  • 150 g witte kaas

Snijd de rest van de munt in reepjes en schep erdoor. Verkruimel de kaas.

16
16
  • 100 g botersla

Beleg de tortilla’s met de sla, avocadosaus, komkommer, kikkererwten en bestrooi met de kaas.

bewaartip:

Je kunt de tortilla’s maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast. Verwarm de tortilla’s op laag vuur in een koekenpan of zet ze kort in de magnetron.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.