Tor­til­la's met zwar­te bo­nen, ei en cho­ri­zo

Deze tortilla is stoer van buiten, maar door het roerei zacht van binnen.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Deze tortilla is stoer van buiten, maar door het roerei zacht van binnen. 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng voor de tortilla's de bloem met het zout, bakpoeder, wortelsap, 75 ml heet water en 60 ml olie in een kom. Kneed alles tot een soepel en samenhangend deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
  2. Snijd ondertussen voor de salsa de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringen. Snipper de ui. Meng de helft van de ui, de paprika, rode peper, peterselie, 3 el olie en 3 el sinaasappelsap door de tomaten. Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege. Zet apart tot gebruik.
  4. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de rest van de ui 5 min. Roer regelmatig. Laat de bonen uitlekken, voeg toe aan de ui en warm 5 min. mee. Neem van het vuur en houd afgedekt warm.
  5. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op middelhoog vuur uit. Schep de chorizo uit de pan en laat het bakvet zitten. Houd warm op een bord afgedekt met een deksel.
  6. Rasp de cheddar en meng met de eieren in een kom. Breng op smaak met peper. Schenk het eimengsel in het achtergebleven bakvet. Roer rustig met een spatel en laat op laag vuur in 3 min. stollen tot een smeuïge massa.
  7. Beleg de tortilla’s met de bonen, chorizo, het ei en de helft van de salsa. Serveer de rest van de salsa erbij.

bewaartip:

Je kunt de tortilla’s maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast. Verwarm de tortilla’s op laag vuur in een koekenpan of zet ze kort in de magnetron.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 985 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 17 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tortilla's met zwarte bonen, ei en chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la's met zwar­te bo­nen, ei en cho­ri­zo

1
1
  • 225 g bloem
  • ½ tl zout
  • ¼ tl bakpoeder
  • 50 ml wortelsap
  • 75 ml heet water
  • 60 ml zonnebloemolie

Meng voor de tortilla's de bloem met het zout, bakpoeder, wortelsap, water en olie in een kom.

2
2

Kneed alles tot een soepel en samenhangend deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.

3
3
  • 4 tastytomtrostomaten

Snijd ondertussen voor de salsa de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom.

4
4
  • 1 groene paprika

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 1 rode peper

Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringen.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

6
6
  • 3 rode uien
  • 10 g platte peterselie
  • 45 ml zonnebloemolie
  • 3 el verse sinaasappelsap

Snipper de ui. Meng de helft van de ui, de paprika, rode peper, peterselie, olie en sinaasappelsap door de tomaten.

7
7

Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm.

9
9

Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege. Zet apart tot gebruik.

10
10
  • 30 ml zonnebloemolie

Verhit de olie in een pan en fruit de rest van de ui 5 min. Roer regelmatig.

11
11
  • 800 g zwarte bonen

Laat de bonen uitlekken, voeg toe aan de ui en warm 5 min. mee. Neem van het vuur en houd afgedekt warm.

12
12
  • 150 g chorizo

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in stukjes.

13
13

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op middelhoog vuur uit.

14
14

Schep de chorizo uit de pan en laat het bakvet zitten. Houd warm op een bord afgedekt met een deksel.

15
15
  • 50 g Cheddar Tophat 48+
  • 6 eieren

Rasp de cheddar en meng met de eieren in een kom. Breng op smaak met peper. Schenk het eimengsel in het achtergebleven bakvet.

16
16

Roer rustig met een spatel en laat op laag vuur in 3 min. stollen tot een smeuïge massa.

17
17

Beleg de tortilla’s met de bonen, chorizo, het ei en de helft van de salsa. Serveer de rest van de salsa erbij.

bewaartip:

Je kunt de tortilla’s maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast. Verwarm de tortilla’s op laag vuur in een koekenpan of zet ze kort in de magnetron.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.