Tor­til­la's met var­kens­vlees, kool en ana­nas

Mexicaans eten met een zoet tintje.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 815 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Mexicaans eten met een zoet tintje. 4 personen
4 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de sjalotten, snijd in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verwijder het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd het bot van de karbonades en bestrooi de karbonades met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het vlees in 2 delen in 6 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
  3. Voeg de sjalot, knoflook, rode peper, peper en eventueel zout toe aan het bakvet in de pan en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg het ananassap en de chilisaus toe en breng al roerend aan de kook. Doe het vlees terug in de pan, leg de deksel erop en draai het vuur laag. Laat het vlees in ca. 2 uur gaar stoven. Roer af en toe.
  4. Meng voor de tortilla's de bloem, zout, bakpoeder, water en olie in een kom. Kneed alles tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
  5. Verdeel het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.
  6. Haal de pan van het vuur, neem het vlees eruit en trek met 2 vorken uit elkaar. Doe terug in de pan en meng met de saus. Halveer de stukjes ananas. Beleg de tortilla’s met het vlees, de kool en ananas. Garneer met de tuinkers.

variatietip:

Je kunt het ananassap eventueel vervangen door troebel appelsap en de ananas door een in reepjes gesneden (julienne) fiszoete appel.

bewaartip:

Je kunt de tortilla’s maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast. Verwarm de tortilla’s op laag vuur in een koekenpan of zet ze kort in de magnetron.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Tortilla's met varkensvlees, kool en ananas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la's met var­kens­vlees, kool en ana­nas

1
1
  • 4 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Halveer de sjalotten, snijd in halve ringen en snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 rode peper

Verwijder het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 4 schouderkarbonades

Snijd het bot van de karbonades en bestrooi de karbonades met peper en zout.

4
4
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het vlees in 2 delen in 6 min. rondom bruin. Neem uit de pan.

5
5

Voeg de sjalot, knoflook, rode peper, peper en eventueel zout toe aan het bakvet in de pan en fruit 5 min. op laag vuur.

6
6
  • 300 ml ananassap
  • 6 el zoete chilisaus

Voeg het ananassap en de chilisaus toe en breng al roerend aan de kook.

7
7

Doe het vlees terug in de pan, leg de deksel erop en draai het vuur laag. Laat het vlees in ca. 2 uur gaar stoven. Roer af en toe.

8
8
  • 225 g bloem
  • ½ tl zout
  • ¼ tl bakpoeder
  • 150 ml heet water
  • 60 ml zonnebloemolie

Meng voor de tortilla's de bloem, zout, bakpoeder, water en olie in een kom.

9
9

Kneed alles tot een samenhangend en soepel deeg.

10
10

Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.

11
11

Verdeel het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm.

12
12

Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.

13
13
  • 250 g ananasstukjes

Haal de pan van het vuur, neem het vlees eruit en trek met 2 vorken uit elkaar. Doe terug in de pan en meng met de saus. Halveer de stukjes ananas.

14
14
  • 300 g gesneden rodekool
  • 1 bakje tuinkers

Beleg de tortilla’s met het vlees, de kool en ananas. Garneer met de tuinkers.

variatietip:

Je kunt het ananassap eventueel vervangen door troebel appelsap en de ananas door een in reepjes gesneden (julienne) fiszoete appel.

bewaartip:

Je kunt de tortilla’s maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast. Verwarm de tortilla’s op laag vuur in een koekenpan of zet ze kort in de magnetron.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.