Tor­til­la's met zalm, ro­de ui en ko­ri­an­der

De ingelegde rode ui geeft deze tortilla's een boost!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 805 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht De ingelegde rode ui geeft deze tortilla's een boost! 4 personen
4 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • grillpan
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringen. Doe met de azijn, water, de suiker, jeneverbes, het korianderzaad, laurierblad en een mespunt zout in een steelpan. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.
  2. Snijd de uien in halve ringen. Draai het vuur uit, voeg de uien toe, doe de deksel op de pan en laat 30 min. staan zodat de smaken kunnen intrekken. Doe de uien en het vocht in een afsluitbare pot. Als de pot niet helemaal gevuld is, vul je het aan met water. Sluit de pot en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  3. Meng voor de tortilla's de bloem, zout, bakpoeder, water, bietensap en olie in een kom. Kneed alles tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
  4. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers 1 vrucht uit. Snijd de andere in partjes. Meng de crème fraîche, mierikswortel, het limoenrasp en 2 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege. Verdeel de zalm in stukjes. Snijd ondertussen de koriander grof. Halveer de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.
  6. Verdeel het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.
  7. Beleg de tortilla’s met mierikswortelroom, avocado, ingelegde uien, zalm en koriander. Serveer met de limoenpartjes.

bewaartip:

kunt de tortilla’s maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast. Verwarm de tortilla’s op laag vuur in een koekenpan of zet ze kort in de magnetron.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 210 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Tortilla's met zalm, rode ui en koriander

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la's met zalm, ro­de ui en ko­ri­an­der

1
1
  • 1 rode peper

Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringen.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 100 ml inmaakazijn
  • 100 ml kraanwater
  • 50 g suiker
  • 1 tl jeneverbes
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl gemalen laurier

Doe met de azijn, water, de suiker, jeneverbes, het korianderzaad, laurierblad en een mespunt zout in een steelpan.

3
3

Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.

4
4
  • 3 rode uien

Snijd de uien in halve ringen. Draai het vuur uit, voeg de uien toe, doe de deksel op de pan en laat 30 min. staan zodat de smaken kunnen intrekken.

5
5

Doe de uien en het vocht in een afsluitbare pot. Als de pot niet helemaal gevuld is, vul je het aan met water.

6
6

Sluit de pot en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

7
7
  • 225 g bloem
  • ½ tl zout
  • ¼ tl bakpoeder
  • 75 ml heet water
  • 50 ml bietensap
  • 60 ml zonnebloemolie

Meng voor de tortilla's de bloem, zout, bakpoeder, water, bietensap en olie in een kom.

8
8

Kneed alles tot een samenhangend en soepel deeg.

9
9

Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.

10
10
  • 2 limoenen

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers 1 vrucht uit. Snijd de andere in partjes.

11
11
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 el mierikswortel

Meng de crème fraîche, mierikswortel, het limoenrasp en 2 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12
  • 300 g zalmfilets

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege. Verdeel de zalm in stukjes.

13
13
  • 15 g koriander

Snijd ondertussen de koriander grof.

14
14
  • 1 eetrijpe avocado

Halveer de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

15
15

Verdeel het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm.

16
16

Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.

17
17

Beleg de tortilla’s met mierikswortelroom, avocado, ingelegde uien, zalm en koriander. Serveer met de limoenpartjes.

bewaartip:

kunt de tortilla’s maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast. Verwarm de tortilla’s op laag vuur in een koekenpan of zet ze kort in de magnetron.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.