Spi­na­zietor­til­la's

Met deze groene tortilla's is het toch gelijk een feest op je bord?

  • bijgerecht
  • 16 stuks
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Met deze groene tortilla's is het toch gelijk een feest op je bord? 16 stuks
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een ruime kom de bloem met het zout en de bakpoeder. Doe de spinazie met 75 ml heet water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
  2. Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
  3. Verdeel het deeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.

variatietip:

Vervang voor roze tortilla’s de spinazie door 50 ml bietensap.

variatietip:

Voor geeloranje tortilla’s vervang je de spinazie door 50 ml wortelsap.

variatietip:

Voor natureltortilla’s laat je de spinazie achterwege en verdubbel je de hoeveelheid water. Je hoeft voor deze varianten het mengsel niet te pureren.

bewaartip:

Je kunt de tortilla’s maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast. Verwarm de tortilla’s op laag vuur in een koekenpan of zet ze kort in de magnetron.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 38 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Spinazietortilla's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zietor­til­la's

1
1
  • 225 g bloem
  • ½ tl zout
  • ¼ tl bakpoeder

Meng in een ruime kom de bloem met het zout en de bakpoeder.

2
2
  • 35 g spinazie
  • 75 ml heet water

Doe de spinazie met het hete water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.

3
3
  • 60 ml zonnebloemolie

Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg.

4
4

Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.

5
5

Verdeel het deeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm.

6
6

Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.

variatietip:

Vervang voor roze tortilla’s de spinazie door 50 ml bietensap.

variatietip:

Voor geeloranje tortilla’s vervang je de spinazie door 50 ml wortelsap.

variatietip:

Voor natureltortilla’s laat je de spinazie achterwege en verdubbel je de hoeveelheid water. Je hoeft voor deze varianten het mengsel niet te pureren.

bewaartip:

Je kunt de tortilla’s maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast. Verwarm de tortilla’s op laag vuur in een koekenpan of zet ze kort in de magnetron.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.