Far­ro met pa­pri­ka-to­ma­ten­saus

Farro is een waardige vervanger voor pasta of rijst.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Farro is een waardige vervanger voor pasta of rijst. 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan met 1 el olijfolie en bak de chipolata’s in 8 min. rondom bruin en gaar. Neem ze uit de pan en snijd in de lengte doormidden.
  2. Verhit ondertussen een hapjespan met de rest van de olie en bak de roerbakmix 2 min. Voeg de tomatensaus toe, breng aan de kook en laat nog 6 min. met de deksel erop op laag vuur koken. Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken en snijd in reepjes. Voeg de laatste 2 min. toe aan de saus en schep om.
  3. Verdeel de farro over 4 borden en schep de saus erop. Verdeel de worstjes over de borden en serveer direct.

serveertip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 985 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2015

Farro met paprika-tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­ro met pa­pri­ka-to­ma­ten­saus

1
1
  • 300 g farro

Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 225 g runderchipolata

Verhit ondertussen een koekenpan met de olijfolie en bak de chipolata’s in 8 min. rondom bruin en gaar.

3
3

Neem ze uit de pan en snijd in de lengte doormidden.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakmix

Verhit ondertussen een hapjespan met de olie en bak de roerbakmix 2 min.

5
5
  • 690 ml sugocasa erbe (tomatensaus)

Voeg de tomatensaus toe, breng aan de kook en laat nog 6 min. met de deksel erop op laag vuur koken.

6
6
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken en snijd in reepjes. Voeg de laatste 2 min. toe aan de saus en schep om.

7
7

Verdeel de farro over 4 borden en schep de saus erop. Verdeel de worstjes over de borden en serveer direct.

serveertip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.