Rens Kroes' sport­koe­ken

Dit koekje mag, want deze zit vol eiwitten en goede vetten.

  • tussendoortje
  • 6 stuks
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Dit koekje mag, want deze zit vol eiwitten en goede vetten. 6 stuks
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Halveer de pecannoten en rooster een minuut of twee in een koekenpan. Maal de noten daarna een minuutje in de blender of keukenmachine. Voeg havermout en meel toe en mix alles fijn. Mix niet te lang, anders komt er olie uit de noten vrij.
  3. Schep de mix in een grote kom en doe de (wijnsteen-) bakpoeder, kaneel en vanillepoeder erbij. Voeg eventueel wat eiwitpoeder toe. Klop de eieren los en giet bij het mengsel.
  4. Roer door elkaar tot een kleverig beslag. Schep in de blender, voeg moerbeien en sesamzaad toe en mix alles fijn.
  5. Pak telkens 2 eetlepels beslag, rol dat tot een balletje en druk met je handen plat op het bakpapier. Houd 3 cm afstand van elkaar. Bak de koeken in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt in plaats van vanillepoeder ook het merg van 1 vanillestokje gebruiken.

Tip:

Bron: Rens Kroes, Powerfood van Friesland naar New York

video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Rens Kroes' sportkoeken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rens Kroes' sport­koe­ken

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 100 g pecannoten

Halveer de pecannoten en rooster een minuut of twee in een koekenpan.

3
3

Maal de noten daarna een minuutje in de blender of keukenmachine.

4
4
  • 50 g havermout
  • 30 g kikkererwtenmeel

Voeg havermout en meel toe en mix alles fijn. Mix niet te lang, anders komt er olie uit de noten vrij.

5
5
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 el plantaardig eiwitpoeder

Schep de mix in een grote kom en doe de (wijnsteen-) bakpoeder, kaneel en vanillepoeder erbij. Voeg eventueel wat eiwitpoeder toe.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

6
6
  • 2 eieren

Klop de eieren los en giet bij het mengsel.

7
7

Roer door elkaar tot een kleverig beslag.

8
8
  • 55 g moerbeien
  • 2 el sesamzaad

Schep in de blender, voeg moerbeien en sesamzaad toe en mix alles fijn.

9
9

Pak telkens 2 eetlepels beslag, rol dat tot een balletje en druk met je handen plat op het bakpapier. Houd 3 cm afstand van elkaar.

10
10

Bak de koeken in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt in plaats van vanillepoeder ook het merg van 1 vanillestokje gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.