Krui­di­ge ro­ti kip met sper­zie­bo­nen

Deze heerlijk gevulde Surinaamse pannenkoek wordt steeds populairder.

(150)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
surinaams hoofdgerecht Deze heerlijk gevulde Surinaamse pannenkoek wordt steeds populairder. 4 personen
3 150

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken van 2 cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de kip in blokjes.
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en curry madras 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de aardappelen en het water toe en breng aan de kook.
  3. Was en snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Was de peper, halveer deze in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Voeg de tomaat samen met de peper toe aan de kip en laat 15 min. zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Proef na 10 min. hoe pittig het gerecht is en verwijder desgewenst de peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de boontjes toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de eieren toe. Giet het water af, laat de boontjes in de pan. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.
  5. Verwarm ondertussen de roti’s 20 sec. per kant in een koekenpan of verwarm ze op een bord in de magnetron. Leg de roti’s op 4 borden en verdeel daarover de kip, boontjes en de eieren. Serveer direct.

variatietip:

Houden je kinderen niet van pittig? Voeg de peper dan niet toe aan de kip, maar snijd het vruchtvlees fijn en serveer apart erbij.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Lindemans Cawarra Shiraz-Cabernet Sauvignon.

Tip:

Dit is een Allerhande box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 545 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Kruidige roti kip met sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge ro­ti kip met sper­zie­bo­nen

1
1
  • 250 g kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 schaal kipdijfilet

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken van 2 cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de kip in blokjes.

2
2
  • 4 el arachideolie
  • 2 el curry madras

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en curry madras 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. op hoog vuur.

3
3
  • 100 ml kraanwater

Voeg de aardappelen en het water toe en breng aan de kook.

4
4
  • 2 trostomaten
  • 1 rode peper

Was en snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Was de peper, halveer deze in de lengte en verwijder de zaadlijsten.

5
5

Voeg de tomaat samen met de peper toe aan de kip en laat 15 min. zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan.

6
6

Proef na 10 min. hoe pittig het gerecht is en verwijder desgewenst de peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 500 g gebroken sperziebonen

Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de boontjes toe en kook deze in 8 min. beetgaar.

Tip: Handig: je hoeft de bonen niet meer te wassen voor het koken, dat is al voor je gedaan.

8
8
  • 4 eieren

Voeg na 2 min. de eieren toe. Giet het water af, laat de boontjes in de pan. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.

9
9
  • 4 vellen Surinaamse roti

Verwarm ondertussen de roti’s 20 sec. per kant in een koekenpan of verwarm ze op een bord in de magnetron.

10
10

Leg de roti’s op 4 borden en verdeel daarover de kip, boontjes en de eieren. Serveer direct.

variatietip:

Houden je kinderen niet van pittig? Voeg de peper dan niet toe aan de kip, maar snijd het vruchtvlees fijn en serveer apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.