Ame­ri­can bur­ger met co­les­law

Drukke dag gehad? Dit gerecht staat in een kwartiertje op tafel.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Drukke dag gehad? Dit gerecht staat in een kwartiertje op tafel. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de hamburgers in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Was ondertussen de tomaten, snijd er 2 in kleine blokjes en 1 in plakjes. Snipper de ui. Meng voor de koolsalade de spitskool, peen julienne, tomatenblokjes, ui en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de broodjes overlangs doormidden. Beleg elk broodje met 1 hamburger, 1 plakje tomaat en 1 el ketchup. Schep er wat van de koolsla op en serveer de rest van de salade en de groentecrisps erbij.

Tip:

Biertip bij dit gerecht: BrewDog Dead Pony.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 965 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.285 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

American burger met coleslaw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ame­ri­can bur­ger met co­les­law

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 kampioentjes

Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin.

3
3
  • 50 g roomboter
  • 4 hamburgers

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de hamburgers in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 3 trostomaten
  • 1 rode ui

Was ondertussen de tomaten, snijd er 2 in kleine blokjes en 1 in plakjes. Snipper de ui.

5
5
  • 300 g gesneden spitskool
  • 150 g peen julienne
  • 4 el Amelander Verse sladressing

Meng voor de koolsalade de spitskool, peen julienne, tomatenblokjes, ui en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 el ketchup

Snijd de broodjes overlangs doormidden. Beleg elk broodje met 1 hamburger, 1 plakje tomaat en 1 el ketchup.

7
7
  • 100 g groentecrisps

Schep er wat van de koolsla op en serveer de rest van de salade en de groentecrisps erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.