Pit­ti­ge fala­fel

Je kunt je al de hele dag verheugen op het moment dat 't op tafel staat.

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Je kunt je al de hele dag verheugen op het moment dat 't op tafel staat. 4 personen
2 55

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • keukenthermometer
  • 2 lepels
  • schuimspaan
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kikkererwten in een kom. Schenk er 3 liter water over en laat minimaal 8 uur weken.
  2. Giet de kikkererwten af en doe ze in de kom van de keukenmachine. Snijd de blaadjes koriander grof. Voeg de harissa, het paprikapoeder, de koriander, knoflook, sesampasta en een flinke snuf zout toe. Maal in ca. 3 min. tot een fijne pasta.
  3. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.
  4. Schep met 2 lepels (of een ijsschep) 6 bolletjes per persoon van het kikkererwtenmengsel en doe in de hete olie. Bak 1/4 van de falafel in 4-5 min. goudbruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bak zo ook de rest van de falafel.

combinatietip:

Lekker op speltpitabroodjes met tzatzikisalade en rauwkost rucola.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 485 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Pittige falafel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge fala­fel

1
1
  • 400 g gedroogde kikkererwten
  • 3 liter kraanwater

Doe de kikkererwten in een kom. Schenk het water er over en laat minimaal 8 uur weken.

2
2
  • 30 g koriander

Giet de kikkererwten af en doe ze in de kom van de keukenmachine. Snijd de blaadjes koriander grof.

3
3
  • 4 el harissa
  • 4 tl paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el tahini

Voeg de harissa, het paprikapoeder, de koriander, knoflook, sesampasta en een flinke snuf zout toe. Maal in ca. 3 min. tot een fijne pasta.

4
4
  • 800 ml arachideolie

Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.

5
5

Schep met 2 lepels (of een ijsschep) 6 bolletjes per persoon van het kikkererwtenmengsel en doe in de hete olie.

6
6

Bak 1/4 van de falafel in 4-5 min. goudbruin en gaar.

7
7

Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bak zo ook de rest van de falafel.

combinatietip:

Lekker op speltpitabroodjes met tzatzikisalade en rauwkost rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.