To­ma­ten­sa­la­de met wal­noot

Salade met een goede bite van walnoot en granaatappelpitjes.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Salade met een goede bite van walnoot en granaatappelpitjes. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de tomaten in plakjes en leg deze dakpansgewijs op een schaal. Laat de paprika's uitlekken en snijd in kleine blokjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het limoenrasp en -sap toe aan de paprikablokjes. Hak de walnoten grof en voeg samen met de granaatappelpitjes toe aan de paprikasalsa. Schep om, verdeel over de tomaten en besprenkel met de walnootolie.

variatietip:

De salade is ook lekker met pijnboompitten in plaats van walnoten.

variatietip:

Geen fan van granaatappel? Kies dan voor gedroogde cranberry’s of rozijnen.

variatietip:

Om de salade nog frisser te maken, kun je de paprika vervangen door komkommer.

combinatietip:

Gegrilde biefstuk en gepofte aardappel passen hier prima bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 270 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensalade met walnoot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­sa­la­de met wal­noot

1
1
  • 280 g tastytomtrostomaten
  • 295 g gegrilde paprika's

Snijd de tomaten in plakjes en leg deze dakpansgewijs op een schaal. Laat de paprika's uitlekken en snijd in kleine blokjes.

2
2
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het limoenrasp en -sap toe aan de paprikablokjes.

3
3
  • 50 g walnoten
  • 120 g granaatappelpitjes
  • 3 el walnotenolie

Hak de walnoten grof en voeg samen met de granaatappelpitjes toe aan de paprikasalsa. Schep om, verdeel over de tomaten en besprenkel met de walnootolie.

variatietip:

De salade is ook lekker met pijnboompitten in plaats van walnoten.

variatietip:

Geen fan van granaatappel? Kies dan voor gedroogde cranberry’s of rozijnen.

variatietip:

Om de salade nog frisser te maken, kun je de paprika vervangen door komkommer.

combinatietip:

Gegrilde biefstuk en gepofte aardappel passen hier prima bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.