Plat­brood met ri­cot­ta en vij­gen

De kaas zit verborgen in het deeg: lekker!

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De kaas zit verborgen in het deeg: lekker! 4 personen
4 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de Pecorino, meng met 40 g van de ricotta en vorm er 4 bolletjes van.
  2. Meng de rest van de ricotta met 2 el water. Voeg de bloem, het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in bollen (naar het aantal platbroden dat je wil maken) van Ø 5 cm. Rol elke bol met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van Ø 13 cm. Druk de randen plat.
  3. Leg in het midden van elke deeglap een kaasbolletje en druk een beetje plat. Vouw de randen van het deeg naar binnen, zodat je de vulling bedekt. Keer de deegpakketjes om en rol met de deegroller voorzichtig uit tot platbroden van Ø 15 cm.
  4. Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olijfolie en bak in elke pan een platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo ook de rest van de platbroden.
  5. Snijd de vijgen in partjes. Besprenkel de platbroden met de hazelnootolie. Verdeel de ham, rucola en vijgen erover. Serveer de platbroden direct. Garneer naar smaak met extra geraspte Pecorino Romano.

variatietip:

Vervang de speltbloem door volkoren speltmeel voor meer vezels of gebruik gewone bloem.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 985 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Platbrood met ricotta en vijgen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plat­brood met ri­cot­ta en vij­gen

1
1
  • 40 g Pecorino Romano
  • 40 g ricotta

Rasp de Pecorino, meng met de ricotta en vorm er 4 bolletjes van.

2
2
  • 210 g ricotta
  • 2 el kraanwater
  • 200 g speltbloem
  • ½ tl zout
  • 1 tl bakpoeder

Meng de ricotta met het water. Voeg de bloem, het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg.

3
3

Verdeel het deeg in bollen (naar het aantal platbroden dat je wil maken) van Ø 5 cm. Rol elke bol met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van Ø 13 cm. Druk de randen plat.

4
4

Leg in het midden van elke deeglap een kaasbolletje en druk een beetje plat.

5
5

Vouw de randen van het deeg naar binnen, zodat je de vulling bedekt.

6
6

Keer de deegpakketjes om en rol met de deegroller voorzichtig uit tot platbroden van Ø 15 cm.

7
7
  • 4 el olijfolie

Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olijfolie en bak in elke pan een platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo ook de rest van de platbroden.

8
8
  • 4 verse vijgen
  • 2 el hazelnootolie
  • 100 g parmaham
  • 40 g rucola

Snijd de vijgen in partjes. Besprenkel de platbroden met de hazelnootolie. Verdeel de ham, rucola en vijgen erover.

9
9

Serveer de platbroden direct. Garneer naar smaak met extra geraspte Pecorino Romano.

variatietip:

Vervang de speltbloem door volkoren speltmeel voor meer vezels of gebruik gewone bloem.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.