War­me vij­gen met ijs

Wauw, wat een plaatje van een toetje is dit!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan nagerecht Wauw, wat een plaatje van een toetje is dit! 8 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de vijgen van boven kruislings in, maar snijd niet helemaal door. Besprenkel elke vijg met 1 tl balsamicocrème. Zet ca. 8 min. in de oven. Neem uit de oven en schep op elke vijg1 bolletje slagroomijs. Besprenkel met wat extra balsamicocrème en serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Warme vijgen met ijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

War­me vij­gen met ijs

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 8 verse vijgen

Snijd de vijgen van boven kruislings in, maar snijd niet helemaal door.

3
3
  • 8 tl cremaceto classico, 55% balsam

Besprenkel elke vijg met 1 tl balsamicocrème.

4
4
  • 500 g slagroomijs

Zet ca. 8 min. in de oven. Neem uit de oven en schep op elke vijg1 bolletje slagroomijs.

5
5

Besprenkel met wat extra balsamicocrème en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.