Pom­poen­muf­fins met chi­a­zaad en ahorn­si­roop

Muffins zonder geraffineerde suiker? Door de kaneel en ahornsiroop mis je het niet. En met pompoen als basis zijn ze nog bijzonder ook.

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Muffins zonder geraffineerde suiker? Door de kaneel en ahornsiroop mis je het niet. En met pompoen als basis zijn ze nog bijzonder ook. 10 stuks
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • muffinvorm met 12 holtes
  • 10 papieren cupcakevormpjes
  • keukenmachine
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de pompoenstukjes met 1/2 el kaneel en 1 el ahornsiroop. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Hak ondertussen de pecannoten grof. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm.
  2. Pureer de geroosterde pompoen in de keukenmachine glad. Schep de helft in een kom en houd apart. Doe het meel, de eieren, bakpoeder, gemberpoeder, het zout, 1 el chiazaad, 1 el kaneel en 4 el ahornsiroop bij de puree in de keukenmachine en mix tot een glad beslag. Roer de noten door het beslag en verdeel over 10 holtes van de muffinvorm. Bak de muffins in ca. 25 min gaar in het midden van de oven.
  3. Meng ondertussen de achtergehouden pompoenpuree met de roomkaas en de rest van de kaneel en ahornsiroop. Zet tot gebruik in de koelkast. Neem de muffins uit de vorm en laat 30 min. afkoelen op een rooster. Schep het roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit kleine torentjes op de muffins. Bestrooi met de rest van het chiazaad.

bewaartip:

Je kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pompoenmuffins met chiazaad en ahornsiroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­muf­fins met chi­a­zaad en ahorn­si­roop

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 400 g pompoenstukjes
  • ½ el gemalen kaneel
  • 1 el ahornsiroop

Meng de pompoenstukjes met de kaneel en ahornsiroop.

3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

4
  • 50 g pecannoten

Hak ondertussen de pecannoten grof. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm.

5

Pureer de geroosterde pompoen in de keukenmachine glad. Schep de helft in een kom en houd apart.

6
  • 200 g amandelmeel
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl gemberpoeder (djahé)
  • ¼ tl zout
  • 1 el chiazaad
  • 1 el gemalen kaneel
  • 4 el ahornsiroop

Doe het meel, de eieren, bakpoeder, gemberpoeder, het zout, chiazaad, kaneel en ahornsiroop bij de puree in de keukenmachine en mix tot een glad beslag.

7

Roer de noten door het beslag en verdeel over 10 holtes van de muffinvorm. Bak de muffins in ca. 25 min gaar in het midden van de oven.

Tip: Steek na 20 min. een satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.

8
  • 185 g roomkaas
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1½ el ahornsiroop

Meng ondertussen de achtergehouden pompoenpuree met de roomkaas en de kaneel en ahornsiroop. Zet tot gebruik in de koelkast.

9

Neem de muffins uit de vorm en laat 30 min. afkoelen op een rooster.

10

Schep het roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit kleine torentjes op de muffins.

11
  • 1 el chiazaad

Bestrooi met het chiazaad. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.