Bloem­kool­cous­cous met ma­kreel

Couscous zoals je ’m nog niet kent: van bloemkool. Extra bijzonder door de combinatie frisse granaatappel en gerookte makreel.

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Couscous zoals je ’m nog niet kent: van bloemkool. Extra bijzonder door de combinatie frisse granaatappel en gerookte makreel. 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de bloemkolen in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de grootte van couscouskorrels. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit het komijnzaad en de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur. Meng met de bloemkoolcouscous in een platte schaal. Laat staan tot gebruik.
  2. Rasp de oranje schil van een sinaasappel en pers 1 helft uit. Snijd de peterselie fijn en de bosuitjes in ringetjes. Meng het sinaasappelrasp, 4 el sinaasappelsap, de peterselie en bosui door de bloemkoolcouscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Breek de makreel in grove stukken en verdeel met de (ontdooide) granaatappelpitjes over de couscous. Bestrooi met peper. Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer met de hummus en bloemkoolcouscous.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 850 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2015 nr. 09 - Het nieuwe eten, Receptkaarten Allerhande 2 2016

Bloemkoolcouscous met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­cous­cous met ma­kreel

1
  • 2 kleine bloemkolen

Verdeel de bloemkolen in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de grootte van couscouskorrels.

2
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 4 tl komijnzaad

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit het komijnzaad en de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur.

3

Meng met de bloemkoolcouscous in een platte schaal. Laat staan tot gebruik.

4
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van een sinaasappel en pers 1 helft uit.

5
  • 20 g platte peterselie
  • 2 bosuitjes

Snijd de peterselie fijn en de bosuitjes in ringetjes.

6

Meng het sinaasappelrasp, 4 el sinaasappelsap, de peterselie en bosui door de bloemkoolcouscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
  • 300 g graatloze makreelfilet
  • 120 g granaatappelpitjes

Breek de makreel in grove stukken en verdeel met de (ontdooide) granaatappelpitjes over de couscous. Bestrooi met peper.

8
  • 1 meergranenstokbrood
  • 250 g hummus

Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer met de hummus en bloemkoolcouscous. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.