Na­zo­mer­stoof met cour­get­te, spek & ven­kel

Heerlijk eenpansgerecht met stevige smaken, die elkaar versterken doordat je alle ingrediënten een halfuurtje laat stoven

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Heerlijk eenpansgerecht met stevige smaken, die elkaar versterken doordat je alle ingrediënten een halfuurtje laat stoven 4 personen
3 119

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadpan met dikke bodem

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kruiden uit de kruidenmix fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de courgettes in stukken van 2 cm. Snijd de aubergine in stukken van 1 cm. Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in de lengte in gelijke partjes.
  2. Verhit de pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. Voeg de kruiden, rode peper en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur. Voeg de gesneden groenten, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de krieltjes.
  3. Voeg de krieltjes en gepelde tomaten toe, breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 35 min zachtjes stoven. Roer af en toe. Halveer de tomaatjes, schep ze door de stoof en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met ciabatta (brood) of een stuk bruin brood en gremolata. Kijk voor het recept voor gremolata elders op deze site.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Nazomerstoof met courgette, spek & venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­zo­mer­stoof met cour­get­te, spek & ven­kel

1
  • 20 g Italiaanse kruidenmix
  • 2 tenen knoflook

Snijd de kruiden uit de kruidenmix fijn. Snijd de knoflook fijn.

2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3
  • 2 courgette
  • 1 aubergine

Snijd de courgettes in stukken van 2 cm. Snijd de aubergine in stukken van 1 cm.

4
  • 1 venkelknol

Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in de lengte in gelijke partjes.

5
  • 200 g reepjes kalkoenspek

Verhit de pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak het kalkoenspek 4 min. Voeg de kruiden, rode peper en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur.

6
  • 500 g krieltjes

Voeg de gesneden groenten, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de krieltjes.

7
  • 800 g gepelde tomaten

Voeg de krieltjes en gepelde tomaten toe, breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 35 min. zachtjes stoven. Roer af en toe.

8
  • 250 g snoeptomatenmix

Halveer de tomaatjes, schep ze door de stoof en serveer direct. Lekker!

combinatietip:

Lekker met ciabatta (brood) of een stuk bruin brood en gremolata. Kijk voor het recept voor gremolata elders op deze site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.