So­ba­noe­delsoep met pad­den­stoe­len en ei

Azië aan tafel vanavond. Soep met een gepocheerd eitje.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Azië aan tafel vanavond. Soep met een gepocheerd eitje. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook. Maak de paddenstoelen schoon en scheur of snijd ze in stukken. Voeg toe aan de bouillon. Snijd de radijs in partjes en de bosuitjes in ringetjes.
  2. Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek steeds een ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 4-5 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer ook de andere 3 eieren. Voeg de spinazie toe aan de bouillon en laat slinken.
  3. Verdeel de noedels, radijs en bosui over 4 ruime kommen of borden. Schenk de bouillon met de paddenstoelen en spinazie erover. Schep in elke kom soep een gepocheerd ei. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 3.130 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Sobanoedelsoep met paddenstoelen en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

So­ba­noe­delsoep met pad­den­stoe­len en ei

1
  • 360 g Japanse sobanoedels

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.

2
  • 2 liter kraanwater
  • 4 bospaddenstoelenbouillontabletten

Breng het water met de bouillontabletten aan de kook.

3
  • 400 g paddenstoelenmelange
  • 100 g snoepgroente radijs
  • 4 bosuitjes

Maak de paddenstoelen schoon en scheur of snijd ze in stukken. Voeg toe aan de bouillon. Snijd de radijs in partjes en de bosuitjes in ringetjes.

4
  • 1 el wittewijnazijn

Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.

5
  • 1 ei

Breek steeds een ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 4-5 min.

6
  • 3 eieren
  • 400 g spinazie

Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer ook de andere eieren. Voeg de spinazie toe aan de bouillon en laat slinken.

7

Verdeel de noedels, radijs en bosui over 4 ruime kommen of borden. Schenk de bouillon met de paddenstoelen en spinazie erover.

8

Schep in elke kom soep een gepocheerd ei. Serveer direct. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.