Ge­vul­de cour­get­tes met cous­cous & aman­de­len

Hoe jonger de courgette, hoe zachter de vezels en des te minder zaadjes. Het vruchtvlees gebruik je in de heerlijke, kruidige vulling

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Hoe jonger de courgette, hoe zachter de vezels en des te minder zaadjes. Het vruchtvlees gebruik je in de heerlijke, kruidige vulling 4 personen
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en houd apart. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 1 el olie met de ras el hanout, bestrijk de courgettes rondom met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Doe ondertussen de couscous in een kom, schenk het water erover en laat 10 min. staan. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in plakjes. Snijd de koriander grof. Roer de couscous los met een vork.
  3. Meng de rest van de olie, gemalen koriander, kaneel, verse koriander, het gesneden vruchtvlees en citroenrasp en -sap door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de courgettes met de couscous, verdeel de witte kaas erover en garneer met het amandelschaafsel. Serveer met de citroenplakjes.

variatietip:

Je kunt de courgette ook in plakjes snijden en met dezelfde specerijenolie bestrijken. Gril de plakjes 4 min. en serveer met de couscous.

combinatietip:

Lekker met falafelballetjes of de zelfgemaakte falafel. Kijk voor de recepten elders op deze site.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 475 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde courgettes met couscous & amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de cour­get­tes met cous­cous & aman­de­len

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 4 courgettes

Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel.

3

Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en houd apart. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
  • 1 el arachideolie
  • ½ el ras el hanout

Meng de olie met de ras el hanout, bestrijk de courgettes rondom met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

5
  • 200 g volkoren couscous
  • 250 ml kokend water

Doe ondertussen de couscous in een kom, schenk het water erover en laat 10 min. staan.

6
  • 3 el amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

7
  • 1 citroen
  • 15 g koriander

Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in plakjes. Snijd de koriander grof.

8

Roer de couscous los met een vork.

9
  • 3 el arachideolie
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 tl kaneel

Meng de olie, gemalen koriander, kaneel, verse koriander, het gesneden vruchtvlees en citroenrasp en -sap door de couscous.

10
  • 150 g witte kaas

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de courgettes met de couscous, verdeel de witte kaas erover en garneer met het amandelschaafsel.

11

Serveer met de citroenplakjes. Lekker!

variatietip:

Je kunt de courgette ook in plakjes snijden en met dezelfde specerijenolie bestrijken. Gril de plakjes 4 min. en serveer met de couscous.

combinatietip:

Lekker met falafelballetjes of de zelfgemaakte falafel. Kijk voor de recepten elders op deze site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.