Sop­hia Lo­ren's spies­jes met moz­za­rel­la en an­sjo­vis

Een Romeins borrelhapje dat ook nog eens zó klaar is.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje Een Romeins borrelhapje dat ook nog eens zó klaar is. 8 stuks
3 10

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéprikkers
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dit is een Romeins hapje dat vlug kan worden klaargemaakt en dat in de smaak zal vallen bij gasten die onverwachts zijn aangewaaid op welk moment van de dag of avond dan ook. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd stukjes brood van 3 x 3 cm en stukjes mozzarella van dezelfde grootte. Breek een paar ansjovisfilets in stukjes.
  2. Steek om en om stukjes brood en mozzarella op de spiesjes en rijg tussen elk stukje brood en mozzarella een stukje ansjovis. Aan de uiteinden moet brood zitten. Leg het bakpapier op de bakplaat en bestrijk met wat olie. Leg de spiesjes op de bakplaat en zet in de oven tot de mozzarella gaat smelten. Dit duurt ca. 6 min. Schep vlak voor het serveren een lepel van het vocht dat in de bakplaat is gelopen over de spiesjes heen.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 515 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Sophia Loren's spiesjes met mozzarella en ansjovis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sop­hia Lo­ren's spies­jes met moz­za­rel­la en an­sjo­vis

1
1

Dit is een Romeins hapje dat vlug kan worden klaargemaakt en dat in de smaak zal vallen bij gasten die onverwachts zijn aangewaaid op welk moment van de dag of avond dan ook.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
3
  • 1 ongesneden brood
  • 150 g mozzarella
  • 10 ansjovisfilets

Snijd stukjes brood van 3 x 3 cm en stukjes mozzarella van dezelfde grootte. Breek een paar ansjovisfilets in stukjes.

4
4

Steek om en om stukjes brood en mozzarella op de spiesjes en rijg tussen elk stukje brood en mozzarella een stukje ansjovis. Aan de uiteinden moet brood zitten.

5
5
  • 1 el olijfolie

Leg het bakpapier op de bakplaat en bestrijk met wat olie. Leg de spiesjes op de bakplaat en zet in de oven tot de mozzarella gaat smelten. Dit duurt ca. 6 min.

6
6

Schep vlak voor het serveren een lepel van het vocht dat in de bakplaat is gelopen over de spiesjes heen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.