To­ma­ten-ven­kel­soep met bal­le­tjes

Serveer je er brood bij, dan wordt deze heerlijke soep in één klap een hoofdgerecht.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Serveer je er brood bij, dan wordt deze heerlijke soep in één klap een hoofdgerecht. 6 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal het vel van de worsten. Meng het venkelzaad door het worstvlees en vorm er balletjes van ter grootte van een grote knikker. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de balletjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
  2. Voeg de basis voor heldere tomatensoep en het water toe. Breng aan de kook. Voeg de pasta toe en laat op middelhoog vuur 2 min. koken.
  3. Snijd ondertussen het groen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Houd het groen apart als garnering. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de venkel in flinterdunne plakjes.
  4. Voeg de worstballetjes en venkel toe aan de soep en laat nog 3 min. koken. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en garneer met het venkelgroen.

combinatietip:

Lekker met ciabatta.

bewaartip:

Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Houd het venkelgroen dan apart en garneer vlak voor het serveren.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.385 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Tomaten-venkelsoep met balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten-ven­kel­soep met bal­le­tjes

1
1
  • 4 braadworsten
  • ½ el venkelzaad

Haal het vel van de worsten. Meng het venkelzaad door het worstvlees en vorm er balletjes van ter grootte van een grote knikker.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de balletjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.

3
3
  • 458 ml basis voor heldere tomatensoep
  • 1½ liter kraanwater
  • 125 g conchigliette (pasta)

Voeg de basis voor heldere tomatensoep en het water toe. Breng aan de kook. Voeg de pasta toe en laat op middelhoog vuur 2 min. koken.

4
4
  • 1 venkelknol

Snijd ondertussen het groen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Houd het groen apart als garnering.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

5
5

Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de venkel in flinterdunne plakjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

6
6

Voeg de worstballetjes en venkel toe aan de soep en laat nog 3 min. koken. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en garneer met het groen.

combinatietip:

Lekker met ciabatta.

bewaartip:

Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Houd het venkelgroen dan apart en garneer vlak voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.