Bruschet­te met da­del en moz­za­rel­la

Knapperig hapje uit de Italiaanse keuken, wedden dat de schaal in no time leeg is?

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje Knapperig hapje uit de Italiaanse keuken, wedden dat de schaal in no time leeg is? 20 stuks
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uiteinden van het brood en snijd de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Meng de olie met de kruiden en bestrijk de sneetjes brood ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant tot bruschette. Neem uit de oven.
  3. Snijd ondertussen 20 plakjes van de mozzarella. Halveer de dadels en snijd in dunne reepjes.
  4. Verdeel de rucola over de bruschette en beleg ze met de plakjes mozzarella. Verdeel de cremaceto en dadels erover.

bereidingstip:

Je kunt de bruschette 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar in een afgesloten bak zodat ze knapperig blijven.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bruschette met dadel en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­te met da­del en moz­za­rel­la

1
1
  • 1 ciabatta afbakbrood

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uiteinden van het brood en snijd de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 7 g kruiden voor slakkenboter

Meng de olie met de kruiden en bestrijk de sneetjes brood ermee.

3
3

Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant tot bruschette. Neem uit de oven.

4
4
  • 250 buffelmozzarella
  • 10 dadels zonder pit

Snijd ondertussen 20 plakjes van de mozzarella. Halveer de dadels en snijd in dunne reepjes.

5
5
  • 40 g rucola
  • 2 el cremaceto classico, 55% balsam

Verdeel de rucola over de bruschette en beleg ze met de plakjes mozzarella. Verdeel de cremaceto en dadels erover.

bereidingstip:

Je kunt de bruschette 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar in een afgesloten bak zodat ze knapperig blijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.