Au­ber­gi­ne­bal­le­tjes met mas­car­po­ne­dip

Vegetarisch hapje voor bij de borrel aan de picknicktafel.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje Vegetarisch hapje voor bij de borrel aan de picknicktafel. 20 stuks
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur 2 min. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd ondertussen de rozemarijnnaaldjes fijn. Snijd de aubergines in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine en rozemarijn op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een vergiet en laat 20 min. afkoelen.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de mascarpone met de arrabbiatapesto, 2 el citroensap en 2 el water. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Doe de aubergine, het citroenrasp, de Parmezaanse kaas en 1/4 panko in de keukenmachine en maal in 30 sec. tot een grove puree. Roer de pijnboompitten erdoor.
  5. Vorm 20 balletjes ter grootte van een walnoot van het auberginemengsel. Strooi de rest van de panko in een diep bord en rol de balletjes erdoor.
  6. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aubergineballetjes op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin. Serveer met de mascarponedip.

variatietip:

In plaats van panko kun je ook zelf broodkruim maken van geroosterde sneetjes brood, die je met de hand verkruimelt.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Aubergineballetjes met mascarponedip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne­bal­le­tjes met mas­car­po­ne­dip

1
1
  • 65 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur 2 min. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 aubergines

Snijd ondertussen de rozemarijnnaaldjes fijn. Snijd de aubergines in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine en rozemarijn op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin en gaar.

4
4

Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een vergiet en laat 20 min. afkoelen.

5
5
  • 1 citroen
  • 100 g Parmezaanse kaas

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Rasp de Parmezaanse kaas.

6
6
  • 4 el mascarpone
  • ½ el arrabbiata pesto
  • 2 el kraanwater

Meng de mascarpone met de arrabbiatapesto, 2 el citroensap en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 25 g panko

Doe de aubergine, het citroenrasp, de Parmezaanse kaas en de panko in de keukenmachine en maal in 30 sec. tot een grove puree. Roer de pijnboompitten erdoor.

8
8
  • 75 g panko

Vorm 20 balletjes ter grootte van een walnoot van het auberginemengsel. Strooi de panko in een diep bord en rol de balletjes erdoor.

9
9
  • 5 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergineballetjes op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin. Serveer met de mascarponedip.

variatietip:

In plaats van panko kun je ook zelf broodkruim maken van geroosterde sneetjes brood, die je met de hand verkruimelt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.