Cous­cous­capo­n­a­ta met au­ber­gi­ne

Typisch Siciliaanse stoofschotel voor als je wel wat tijd hebt om in de keuken te staan.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Typisch Siciliaanse stoofschotel voor als je wel wat tijd hebt om in de keuken te staan. 4 personen
3 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Doe ze in een vergiet en bestrooi met het zout. Laat 30 min. staan zodat het vocht eruit lekt. Knijp de rest van het vocht uit de aubergine.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de kappertjes en de olijven apart uitlekken.
  3. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de ui en bleekselderij 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de olijven, tomatenblokjes, suiker, rozijnen, azijn en peper toe. Laat zonder deksel 20 min. sudderen op laag vuur. Roer af en toe.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 2 delen in 6 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Scheur de basilicumblaadjes. Doe het tomatenmengsel in een ruime schaal. Schep de aubergine, kappertjes en 2/3 van het basilicum erdoor. Laat de caponata in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Meng de caponata door de couscous en laat 20 min. staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.130 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Couscouscaponata met aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­capo­n­a­ta met au­ber­gi­ne

1
1
  • 4 aubergines
  • ½ el zout

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Doe ze in een vergiet en bestrooi met het zout.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2

Laat 30 min. staan zodat het vocht eruit lekt. Knijp de rest van het vocht uit de aubergine.

3
3
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 50 g kappertjes
  • 280 g Groene olijven bella cerignola

Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de kappertjes en olijven apart uitlekken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 3 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en bleekselderij 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

5
5
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 3 el blanke rozijnen
  • 100 ml rodewijnazijn

Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de olijven, tomatenblokjes, suiker, rozijnen, azijn en peper toe.

6
6

Laat zonder deksel 20 min. sudderen op laag vuur. Roer af en toe.

7
7
  • 3 el milde olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 2 delen in 6 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

8
8
  • 15 g basilicum

Scheur de basilicumblaadjes. Doe het tomatenmengsel in een ruime schaal. Schep de aubergine, kappertjes en 2/3 van het basilicum erdoor.

9
9
  • 200 g couscous

Laat de caponata in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10
10

Meng de caponata door de couscous en laat 20 min. staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.