Pap­par­del­le met truf­fel-room­saus en bloem­kool

De truffel maakt van deze pasta-voor-elke-dag een gerecht om mee uit te pakken.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De truffel maakt van deze pasta-voor-elke-dag een gerecht om mee uit te pakken. 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (34 x 23 cm)
  • ovenschaal (10 x 15 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook 3 min., giet af en laat goed uitlekken.
  2. Snijd elke ui in 8 parten en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de ui, tijm, 3 el olie, bloemkool, peper en eventueel zout in de ruime ovenschaal. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Leg de tomaten in de kleine ovenschaal en rooster de laatste 10 min. mee.
  3. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de tapenade en soja toe en warm 3 min. op laag vuur mee.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  5. Giet de pasta af en meng met de bloemkool. Verdeel de roomsaus erover en leg de tomaatjes erop. Garneer met de walnoten en serveer direct.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pappardelle met truffel-roomsaus en bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met truf­fel-room­saus en bloem­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kleine bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes. Kook 3 min., giet af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 3 rode uien
  • 15 g tijm
  • 50 g walnoten

Snijd elke ui in 8 parten en ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de walnoten grof.

4
4
  • 3 el arachideolie

Meng de ui, tijm, olie, bloemkool, peper en eventueel zout in de ruime ovenschaal. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Schep halverwege om. Leg de tomaten in de kleine ovenschaal en rooster de laatste 10 min. mee.

6
6
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el arachideolie

Snipper ondertussen de sjalotten en knoflook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

7
7
  • 80 g truffel-paddenstoelentapenade
  • 250 ml soja om mee te koken

Voeg de tapenade en soja toe en warm 3 min. op laag vuur mee.

8
8
  • 300 g pappardelle

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

9
9

Giet de pasta af en meng met de bloemkool. Verdeel de roomsaus erover en leg de tomaatjes erop. Garneer met de walnoten en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.