Ro­de-lin­zen­soep met ge­krui­de vis­reep­jes

Een anders-dan-anders maaltijdsoep die binnen een kwartier klaar is.

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Een anders-dan-anders maaltijdsoep die binnen een kwartier klaar is. 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schuimspaan
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de linzen samen met de bouillon en de helft van de boemboe in een ruime pan en breng aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de wortel in stukjes en schil en rasp de gember. Voeg toe aan de soep en laat nog 12 min. koken. Snijd ondertussen de vis in reepjes van 1 cm en meng met de rest van de boemboe. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de visstukjes in 3 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de vis over de soep en garneer met de koriander.

combinatietip:

Lekker met naanbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 2.325 mg
  • vezels 17 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2015

Rode-linzensoep met gekruide visreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de-lin­zen­soep met ge­krui­de vis­reep­jes

1
1
  • 300 g rode linzen
  • 2 liter kippenbouillon van tablet
  • 47½ g boemboe ajam paniki

Doe de linzen samen met de bouillon en de boemboe in een ruime pan en breng aan de kook.

2
2
  • 600 g worteltjes geschrapt
  • 3 cm verse gember

Snijd ondertussen de wortel in stukjes en schil en rasp de gember. Voeg toe aan de soep en laat nog 12 min. koken.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 250 g schelvisfilets
  • 47½ g boemboe ajam paniki

Snijd ondertussen de vis in reepjes van 1 cm en meng met de boemboe.

4
4
  • 2 el rijstolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de visstukjes in 3 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege.

5
5

Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6
6
  • 15 g koriander

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de vis over de soep en garneer met de koriander.

combinatietip:

Lekker met naanbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.