Snel­le spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Vervang gehakt door Toscaanse worstjes en de Italiaanse klassieker krijgt een extra mediterraan tintje.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Vervang gehakt door Toscaanse worstjes en de Italiaanse klassieker krijgt een extra mediterraan tintje. 4 personen
2 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen het vel van de worstjes. Doe het worstvlees samen met de roerbakmix en de helft van het basilicum in de kom van de keukenmachine. Maal 1 min.
  3. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt-groentemengsel 1 min. op hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. koken, zodat de groenten en vlees gaar worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de blaadjes van de rest van het basilicum grof. Giet de spaghetti af en meng door de saus. Garneer met de rest van het basilicum. Serveer direct.

bereidingstip:

Maak de spaghetti een dag van tevoren. Houd de verse basilicumblaadjes apart en strooi ze na het opwarmen over de pasta.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas en geroosterde pijnboompitjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 74 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2015

Snelle spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 250 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 270 g Toscaanse worstjes

Snijd ondertussen het vel van de worstjes.

3
3
  • 400 g Italiaanse roerbakmix
  • 15 g basilicum

Doe het worstvlees samen met de roerbakmix en het basilicum in de kom van de keukenmachine. Maal 1 min.

4
4
  • 780 g tomatenblokjes

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt-groentemengsel 1 min. op hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

5
5

Laat met de deksel op de pan 10 min. koken, zodat de groenten en vlees gaar worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 15 g basilicum

Snijd ondertussen de blaadjes van het basilicum grof. Giet de spaghetti af en meng door de saus. Garneer met het basilicum. Serveer direct.

bereidingstip:

Maak de spaghetti een dag van tevoren. Houd de verse basilicumblaadjes apart en strooi ze na het opwarmen over de pasta.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas en geroosterde pijnboompitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.