Trot­to­le met ri­vier­kreeft, ven­kel en ci­troen

Pasta met anijssmaak, voor als de kids niet mee-eten.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Pasta met anijssmaak, voor als de kids niet mee-eten. 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de venkel in de lengte in dunne reepjes. Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel en sjalot met peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de knoflook fijn.
  3. Voeg de knoflook toe aan de venkel en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen.
  4. Voeg de Pastis toe en laat 1 min. koken. Voeg de crème fraîche, het citroenrasp, 2 el citroensap en 100 ml water toe. Warm 3 min. mee. Snijd ondertussen de dille fijn.
  5. Giet de pasta af en meng met de dille en rivierkreeftjes door de venkel. Garneer met de citroenpartjes en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Trottole met rivierkreeft, venkel en citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Trot­to­le met ri­vier­kreeft, ven­kel en ci­troen

1
1
  • 2 venkelknollen

Snijd de venkel in de lengte in dunne reepjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

2
2
  • 2 sjalotten

Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in reepjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel en sjalot met peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

4
4
  • 300 g trottole

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

7
7

Voeg de knoflook toe aan de venkel en bak 1 min. mee.

8
8
  • 2 el bloem

Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen.

9
9
  • 50 ml Pastis

Voeg de Pastis toe en laat 1 min. koken.

10
10
  • 125 g crème fraîche
  • 100 ml kraanwater

Voeg de crème fraîche, het citroenrasp, 2 el citroensap en het water toe. Warm 3 min. mee.

11
11
  • 15 g dille

Snijd de dille fijn.

12
12
  • 200 g rivierkreeftjes

Giet de pasta af en meng met de dille en rivierkreeftjes door de venkel.

13
13

Garneer met de citroenpartjes en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.