Glu­ten­vrije mi­ne­stro­ne met ei en groen­ten

Goedgevulde, vegetarische soep die ook nog eens gluten- én lactosevrij is!

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Goedgevulde, vegetarische soep die ook nog eens gluten- én lactosevrij is! 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, bleekselderij en paprika 2 min. op hoog vuur. Voeg 2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
  3. Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes van 1 cm en voeg samen met de pasta toe. Laat op middelhoog vuur 13 min. zachtjes koken.
  4. Halveer ondertussen de cherrytomaten en splits de eieren. Het eiwit wordt niet gebruikt.
  5. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Verdeel de tomaat over 4 diepe borden en schep de hete soep erbij. Leg in elk bord soep een eidooier. Garneer met het basilicum. Serveer direct.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt. Je kunt in dat geval de eidooier ook weglaten. Ook het gebruik van rauw vlees wordt afgeraden voor deze groepen.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 2.340 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Glutenvrije minestrone met ei en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije mi­ne­stro­ne met ei en groen­ten

1
1
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij

Snipper de ui. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in blokjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 gele paprika

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, bleekselderij en paprika 2 min. op hoog vuur.

4
4
  • 2 liter kraanwater
  • 4 groentebouillontabletten

Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.

5
5
  • 300 g snijbonen
  • 150 g glutenvrije fusilli

Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes van 1 cm en voeg samen met de pasta toe. Laat op middelhoog vuur 13 min. zachtjes koken.

6
6
  • 250 g cherrytomaten
  • 15 g basilicum

Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

7
7

Verdeel de tomaat over 4 diepe borden en schep de hete soep erbij.

8
8
  • 4 eieren

Splits de eieren (het eiwit wordt niet gebruikt) en leg in elk bord soep een eidooier. Garneer met het basilicum. Serveer direct.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.