Gnoc­chi met wal­no­ten, wit­lof & ba­si­li­cum

Door het bakken krijgt de gnocchi een knapperig korstje.

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Door het bakken krijgt de gnocchi een knapperig korstje. 4 personen
3 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie en bak in elke pan 1 pak gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes. Hak de walnoten grof.
  3. Verdeel de laatste 3 min. de witlof over de pannen en bak met de gnocchi mee.
  4. Laat ondertussen de paprika's uitlekken en pureer ze met de staafmixer tot een gladde saus.
  5. Verdeel de paprikasaus over de pannen en schep door de gnocchi. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de walnoten. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de gnocchi.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 875 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2015 nr. 08 - Pasta!, Receptkaarten Allerhande 8 2015

Gnocchi met walnoten, witlof & basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met wal­no­ten, wit­lof & ba­si­li­cum

1
1
  • 4 el olijfolie
  • 1000 g gnocchi

Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie en bak in elke pan de helft van de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 500 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes.

3
3
  • 100 g walnoten

Hak de walnoten grof.

4
4

Verdeel de laatste 3 min. de witlof over de pannen en bak met de gnocchi mee.

5
5
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Laat ondertussen de paprika's uitlekken en pureer ze met de staafmixer tot een gladde saus.

6
6

Verdeel de paprikasaus over de pannen en schep door de gnocchi.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de walnoten.

8
8
  • 15 g basilicum

Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de gnocchi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.