Pan­grat­ta­to

Pangrattato (gemalen brood in het Italiaans) wordt ook wel de armeluisparmezaan genoemd.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Pangrattato (gemalen brood in het Italiaans) wordt ook wel de armeluisparmezaan genoemd. 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal de ciabatta in de keukenmachine tot broodkruim. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg het broodkruim en de chilivlokken, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook aan de pan toe en bak 2 min. mee op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat de pangrattato afkoelen.

combinatietip:

Lekker over de risosalade met makreel, rode biet & rucola of met ansjovisspaghettini. Kijk voor de recepten elders op deze site.

bewaartip:

Je kunt de pagnrattato 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pangrattato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­grat­ta­to

1
1
  • ½ ciabatta

Maal de ciabatta in de keukenmachine tot broodkruim.

2
2
  • 75 ml olijfolie
  • 2 tl chilivlokken

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg het broodkruim, de chilivlokken, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur krokant.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Schep de pangrattato regelmatig om. Snijd ondertussen de knofllook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4

Voeg de knoflook aan de pan toe en bak 2 min. mee op laag vuur.

5
5

Neem de pan van het vuur en laat de pangrattato afkoelen.

combinatietip:

Lekker over de risosalade met makreel, rode biet & rucola of met ansjovisspaghettini. Kijk voor de recepten elders op deze site.

bewaartip:

Je kunt de pagnrattato 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.