Pas­ta­sa­la­de met wor­tel, wit­te kaas & si­naas­ap­pel

Picknickfavoriet die je de dag van tevoren alvast kunt maken.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Picknickfavoriet die je de dag van tevoren alvast kunt maken. 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 weckpot

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de peen in de lengte en snijd in stukjes van ½ cm. Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het komijnzaad 2 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg 2 el olie toe aan de pan en bak de peen, sjalot en knoflook 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  4. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappels. Snijd met een scherp mes de witte schil van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op in een kommetje. Voeg het rasp, de balsamicoazijn en de rest van de olie toe aan het sap en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verkruimel de feta. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng de dressing en groenten door de pasta. Schep voorzichtig de sinaasappelpartjes, feta en munt erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over 4 lunchbakjes of weckpotten. Bewaar op een koele plek of max. 4 uur buiten de koelkast.

bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met gremolata. Zie voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met wortel, witte kaas & sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met wor­tel, wit­te kaas & si­naas­ap­pel

1
1
  • 400 g winterpeen

Halveer de peen in de lengte en snijd in stukjes van ½ cm.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 el komijnzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het komijnzaad 2 min. op middelhoog vuur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4
  • 2 el olijfolie

Doe de olie in de pan en bak de peen, sjalot en knoflook 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 200 g fusilli

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

6
6
  • 2 sinaasappels

Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappels.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

7
7

Snijd met een scherp mes de witte schil van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op in een kommetje.

8
8
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie

Voeg het rasp, de balsamicoazijn en olie toe aan het sap en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 200 g feta
  • 15 g munt

Verkruimel de feta. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

10
10

Meng de dressing en groenten door de pasta.

11
11

Schep voorzichtig de sinaasappelpartjes, feta en munt erdoor.

12
12

Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de 4 lunchbakjes of weckpotten.

13
13

Bewaar op een koele plek of max. 4 uur buiten de koelkast.

bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met gremolata. Zie voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.