Pas­ta frit­ta­ta

Eenpansgerecht waar iedereen aan tafel van smult. 100% zeker!

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Eenpansgerecht waar iedereen aan tafel van smult. 100% zeker! 4 personen
2 74

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.
  2. Halveer de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de paprika en kruiden toe en bak op middelhoog vuur 4 min. Schep regelmatig om.
  4. Klop ondertussen in een kom de eieren los met de helft van de kaas. Schep de pasta en het paprikamengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Doe het pastamengsel terug in de pan en bak de frittata 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Bestrooi met de rest van de kaas en zet de pan 3 min. onder de grill tot de kaas gesmolten is.

bereidingstip:

Je kunt de frittata 1 dag van tevoren maken. Dek de frittata af en verwarm voor serveren 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 C.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 530 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pasta frittata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta frit­ta­ta

1
1

Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.

2
2
  • 1 zak paprikamix

Halveer de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui

Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min.

5
5
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Voeg de paprika en kruiden toe en bak op middelhoog vuur 4 min. Schep regelmatig om.

6
6
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte belegen kaas

Klop ondertussen in een kom de eieren los met de kaas.

7
7
  • 400 g gekookte pasta

Schep de pasta en het paprikamengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Doe het pastamengsel terug in de pan en bak de frittata 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.

9
9
  • 100 g geraspte belegen kaas

Bestrooi met de kaas en zet de pan 3 min. onder de grill tot de kaas gesmolten is.

bereidingstip:

Je kunt de frittata 1 dag van tevoren maken. Dek de frittata af en verwarm voor serveren 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 C.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.